sâmbătă, iulie 31, 2021
34.4 C
Craiova

Expoziție a pictorului vâlcean Claudiu Schiteanu la Galeria „Artis” din Slatina

Muzeul Județean Olt organizează expoziția de pictură „REFLEXIE“ a artistului plastic Claudiu SCHITEANU, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Râmnicu Vâlcea. Expoziția aflată pe simezele Galeriei „Artis“ din Slatina însumează un număr de 30 de lucrări.

Absolvent al Facultății de Arte Plastice și Design, specializarea Pedagogie – Arte Plastice și Decorative, artistul Claudiu SCHITEANU a urmat studii universitare de masterat la Universitatea „Lucian Blaga“ Sibiu – specializarea restaurare lemn policrom fiind expert în restaurare pictură și artă veche românească.

Din 2006 și până în prezent este profesor de Educație Plastică la Râmnicu Vâlcea.

Pornind de la conceptul de „casă“, continuând cu ideea de familie, care emană căldură și siguranță, lucrările artistului denotă unitate manifestată într-un mod unic, iar omul își pune amprenta personală și își face simțită prezența în fiecare compoziție artistică.

Elementele fundamentale și susținătoare precum grădina, cetatea, turnul, întăresc ideea continuării vieții pe pământ.

Artistul plastic Claudiu SCHITEANU a participat la mai multe simpozioane de arte vizuale și a fost colaborator la restaurarea picturii bisericești din mai multe lăcașuri de cult. A avut atât expoziții personale cât și de grup, lucrările artistului făcând parte din colecții particulare din Anglia, Italia și România.

Expoziția „REEFLEXIE“ de la Galeria „Artis“ va putea fi admirată de publicul slătinean de astăzi, orele 16.00, până pe data de 3 august 2021, se arată în comunicatul remis presei de managerul muzeului,  Gheorghe Smarandache.

 

Ultimele stiri

Fosta glorie a Craiovei Maxima, Nae Ungureanu, în spital după un accident vascular

Fostul mare fundaș stânga al Craiovei Maxima, Nicolae Ungureanu, a suferit un accident vascular cerebral. El se află internat...

Mai multe articole din aceeasi categorie