luni, septembrie 27, 2021
24.7 C
Craiova

Expoziție la Muzeul Județean Olt: „Fascinația lutului”

Muzeul Județean Olt, în colaborare cu Institutul Național de Arheologie „Vasile Pârvan” din București organizează expoziția de arheologie „FASCINAȚIA LUTULUI: O INCURSIUNE ÎN LUMEA CERAMICII  VĂDASTRA“.

Evenimentul are loc mâine, 15 septembrie 2021, de la orele 13:00.

„Sunt expuse vase și fragmente ceramice aparținând culturii Vădastra, reprezentativă pentru zona de est şi sud-est a Olteniei în epoca neolitică.

Existența acestei culturi pe teritoriul județului Olt este atestată de descoperirile arheologice efectuate de-a lungul timpului în cadrul campaniilor de săpături.

Cele două instituții partenere în acest demers expozițional aduc în fața publicului vizitator artefacte ce provin de pe șantierele arheologice de la Slatina, Vădastra – Măgura Fetelor, Crușovu, comuna Brastavățu și nu în ultimul rând de la Romula, comuna Dobrosloveni” se arată în comunicatul Muzeului, transmis de managerul Gheorghe Smarandache.

image description

Ultimele stiri

Premieră în România: organizăm Campionatul European de Tenis de Masă

Pentru prima dată, România organizează cea mai importantă competitie europeană a anului, 2021 GAZPROM  European Table Tennis Team Championships....

Mai multe articole din aceeasi categorie