vineri, noiembrie 27, 2020
-6 C
Craiova

Fabricile nu vor mai fi vândute la fier vechi! Activele ajung la stat

Chiar dacă România nu prea mai are coloși industriali, pentru că în ultimii 30 de ani au ajuns una cu pământul, Guvernul a decis să stopeze distrugerea activelor industriale care mai sunt și pe care patronii le vindeau până acum la fier vechi. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat aseară, după ședința de Guvern, că Executivul a luat decizia ca statul, în baza unor analize, să poată interveni astfel încât să nu mai permită vânzarea ca fier vechi a activelor funcționale industriale. „Prin această decizie nu vom mai permite distrugerea activelor industriale, nu vom mai permite distrugerea unor companii vitale cum este de exemplu COS Târgoviște, unde investitorul și-a bătut joc de activele companiei.

„Este o gură de oxigen pentru economie”

Concret, Guvernul a modificat o ordonanţă privind activele funcţionale ale companiilor, astfel încât acţionarii firmelor care au probleme să nu mai poată dezmembra şi vinde ca fier vechi activele industriale. În astfel de situaţii, Guvernul va putea interveni şi prelua activele industriale ale companiilor în contul datoriilor pe are acestea le au la ANAF, activele urmând a reintra în circuitul economic

„Practic extindem obiectul legislativ al ordonanţei 60 de la active funcţionale energetice la active funcţionale industriale. Practic, ne permite Guvernului, Ministerului Economiei, ca în baza unor analize să putem interveni şi să nu mai permitem vânzarea ca fiare vechi a activelor funcţionale industriale. Este o gură de oxigen pe care o dăm economiei româneşti: nu mai permitem distrugerea activelor industriale, nu mai permitem distrugerea unor companii vitale, cum este COS Târgovişte, de ce să nu spunem, acolo practic şi-a bătut joc investitorul de activele companiei”, a declarat Virgil Popescu, miercuri seară, după şedinţa de Guvern.

Acesta a explicat că Ordonanţa permite intervenţia autorităţilor care vor putea prelua activele funcţionale ale unor companii industriale în contul datoriilor pe care acele companii le are către ANAF şi reintroducerea acestora în circuitul economic.

„Practic prin aprobarea acestei ordonanţe, odată cu publicarea în Monitorul Oficial, nu mai putem vorbi că economia românească va fi tăiată, o parte din ea, la fier vechi, ba, din contră, va fi repusă în circuitul economic, evident, prin dare în plată, prin proceduri legislative transparente”, a adăugat Virgil Popescu.

Ultimele stiri

ANGAJAMENT ȘI DISCIPLINĂ 26.11.2020

Uniunea Salvați România+Fără penali în funcții Schimbarea mentalitățiiO adevărată reformă în educațieProtejarea mediului+O Românie...

Leul din clipul manelistului Dani Mocanu, găsit la un executor judecătoresc

Mai multe percheziții au avut loc în ultimele zile cu scopul de a găsi leul rănit filmat în cel mai recent videoclip...

Emil Moț: Vineri se aprind luminile de Sărbători în Slatina

Municipiul Slatina este pregătit să întâmpine sărbătorile de iarnă, iluminatul festiv urmând a fi inaugurat vineri, 27 noiembrie, la orele 17:00.

Lumea sportivă, în doliu după Maradona: Îi spunem „Adio!” unui idol

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, germanul Thomas Bach, a afirmat că Diego Maradona, decedat miercuri la vârsta de 60 de ani, a fost...

Doi oameni au murit la o clinică particulară din Craiova

Un bărbat de 79 de ani şi o femeie de 66 de ani au decedat, miercuri seară, la o clinică privată din...

More Articles Like This