sâmbătă, august 13, 2022
21.2 C
Craiova

Fănel Bădici, candidat USR la șefia CJ Olt: „Orice se poate face dacă ai integritate”

Alianța USR-PLUS Olt l-a desemnat candidat la președinția Consiliului Județean pe Fănel Bădici, președinte al USR. Ca și ceilalți candidați, a răspuns la câteva întrebări, la solicitarea euroolteniainfo.com.

Reporter: Cât de bine sunteți organizați în Olt? Se tot spune de USR că stă bine în mediul online, dar în realitate, ca organizații, nu prea există.

Fănel Bădici: Suntem bine organizați. Avem 43 de filiale locale, din 112 unități administrative-teritoriale. Avem oameni de bună calitate. E greu să găsești oameni noi în politică. Suntem foarte selectivi, de aceea avem și atâtea discuții, chiar între noi, pentru că criteriile noastre sunt foarte dure. Nu primim din alte partide, statutul prevede maxim 20 la sută acceptare pentru cei care au mai fost în politică. Dar eu vreau să ajungem la zero la sută. Și este foarte greu să găsești oameni care să fie interesați de politică. Mergem mult pe tineri, pe oameni care vor să schimbe România.

Rep.: Ce șanse credeți că aveți în fața partidelor „mari”?

Fănel Bădici: Fiecare comunitate are conducătorii pe care îi merită. Celelalte partide își selectează candidații după criteriile lor. Oamenii aleg din ce li se oferă. USR e un partid plecat de jos, creat în 2016. Dar noi propunem candidați care nu sunt controlați de un sistem de partid. Ideea e că noi avem principii sănătoase, care nu se bazează pe interese de grup, de găști. Avem oameni curați. Și la Slatina, și la Balș. Lucrăm mult la percepția oamenilor. Problema e că despre noi oamenii și-au făcut idee din ziare. Or ziarele se fac la comandă, unele, nu toate. Am auzit despre noi că suntem „mercenari”, că suntem „vânduți”. Dar noi nu avem pe nimeni în spate care să ne țină. Noi facem politică fiecare cu banii noștri, cu bani de-acasă. Pe termen lung, va fi bine pentru noi.

Rep. Cu ce proiecte pentru județul Olt plecați în această campanie?

Fănel Bădici: Sunt foarte multe probleme în Olt și toate se trag din corupție și lipsa de transparență. Orice e realizabil cu o conducere integră. Insist pe această idee: orice se poate face dacă ai integritate. Procesul decizional este acum opac. Sunt firme de casă, se lucrează cu mici Dragnea locali. Alocarea de fonduri nu e transparentă. La țară, de exemplu, scade natalitatea, școlile au din ce în ce mai puține clase. Nu sunt condiții. Pentru a rezolva toate acestea, trebuie să fim 100% integri. Cu această condiție faci 100% proiecte. Fără asta nu faci nimic. Oamenii trebuie să știe exact ceea ce facem și să ne tragă la răspundere dacă nu facem bine. Nu mai vrem mătuși în instituțiile publice. Nu mai vrem rude. La USR se organizează concurs pentru orice, pentru că așa ai oameni competenți.

Rep. Ce vă spun oamenii, când mergeți prin județ?

Fănel Bădici: Oamenii sunt îndoctrinați. Așteaptă un partid ca noi, dar nu sunt convinși că noi suntem alternativa. Aici avem de lucru… Pentru că oamenii au fost mințiți. Și ceilalți s-au dus în campanie și au spus ce spunem și noi – că e nevoie de schimbare. Și oamenii au văzut că nu s-a schimbat nimic, că au fost mințiți. Și nu mai cred. Dar, prin puterea exemplului se va schimba asta. Dacă USR câștigă primării la aceste alegeri, oamenii vor vedea că se poate și altfel.

Citiți și interviul cu candidatul Pro Româniala CJ Olt, aici.

Interviul cu candidatul PMP, aici.

Interviul cu candidatul PSD, aici.

Interviul cu candidatul PNL, aici.

Ultimele stiri

20 de trenuri electrice vor circula în România. Craiova este inclusă în rute

Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunță, joi, deschiderea seriei achizițiilor de material rulant prin Planul Național de Redresare și Reziliență...

Mai multe articole din aceeasi categorie