joi, iunie 13, 2024
24 C
Craiova

FC U Craiova se apropie de playoff și uită de lupta pentru evitarea retrogradării după 1-0 la Voluntari!

De Ion Ghermănescu

Partida de la Voluntari a fost una cu multe momente de vârf. A început tare și a continuat în același mod. În doar 22 de minute s-au marcat două goluri. Ambele însă anulate de VAR pe motiv de ofsaid.

În minutul 21, craioveanul Chițu a marcat cu un șut inspirat din mijlocul careului, dar Sidibe, cel care a dat pasa decisive, era în poziție afară din joc. Două minute mai târziu aveau să marcheze și gazdele. Portarul Gurău a bâlbâit o minge în față după un corner, Paz a împins-o spre poartă, iar Armaș a marcat de aproape. Și aici, VAR-ul a decis că a fost ofsaid și golul a fost anulat.
Oltenii au menținut ritmul bun cu care au debutat și în mintul 35 aveau să deschidă scorul. Sidibe a demarat pe partea dreaptă, a ”croșetat” frumos, a centrat în viteză și, după o bâlbâială a gazdelor, Blănuță a marcat din voleu de la 10 metri.

Știrea de Breaking News!

Elevii lui Costantino au arătat și în repriza a doua că încep să devină o echipă din ce în ce mai omogenă. Au controlat jocul și putea face 2-0 în minutul 54, dar lovitura cu capul a lui Blănuță nu l-a învins pe portarul gazdelor, Fernandez.

Chiar dacă ilfovenii aveau să aibă și ei două ocazii pe final prin Dumiter (80) și Sigurjonsson (85), partida de la Voluntari a fost una cu o singură echipă în prim-plan, iar aceea a fost cea a lui Mititelu. 1-0 pentru FC U Craiova și zona retrogradării rămâne în urmă. Iar cu optimismul specific Olteniei, Mititelu, Costantino și ceilalți fac calcule de playoff. Îi despart doar 4 puncte, care după sezonul regulat se vor înjumătăți și vor rămâne doar două. Oltenia cu două echipe în playoff chiar ar fi o știre de breaking news.

Mititelu: „Costantino e antrenor bun, Blănuță va fi titular al naționalei!”

Patronul oltenilor a fost din nou în prim plan după meci prin declarațiile sale. El a descoperit un antrenor care inovează și e foarte bun, dar mai ales un fotbalist cu F mare, viitorul titular al naționalei.

„Costantino e un antrenor foarte bun, dar nu antrenorul face diferența, e o muncă colectivă, totul depinde de jucători. Eu sunt foarte mulțumit de activitatea lui, el inovează, o să ajungă un antrenor bun. Blănuță e fotbalist cu F mare. Dacă e băiat serios, și e băiat serios, și nu prinde aere de vedetă, eu cred că va fi atacantul naționalei României”.

Mititelu a continuat laudele la adresa lui Blănuță. ”Și cred că Blănuță o să ajungă la un club mare de tot din Europa, e un număr nouă veritabil. Oferte nu am până acum, am primit doar întrebări despre prețuri. Blănuță nu e de vânzare, nu vorbim despre vânzări, dacă mă rezumam la bani, poate că eram cel mai bogat om din România. Blănuță este un fruct care se pârguiește, încă nu e copt.”

”Nu am simțit că suntem sprijiniți niciodată!”

La doar 4 puncte de zona playoff, Mititelu are un optimism ponderat. ”Dacă îi batem pe cei de la Petrolul chiar că vom avea șanse de play-off. S-ar putea să fie bună regula impusă de domnul Burleanu, dar să vedem, n-am simțit momentan nimic din partea FRF-ului. Nu am simțit că suntem sprijiniți niciodată. Nouă ne mai trebuie puncte ca să jucăm în play-off”, a mai spus patronul oltenilor, la finalul meciului cu FC Voluntari.

FC Voluntari: J. Fernandez 6 – Cr. Paz 5 (68 Sigurjonsson 6), Matricardi 4, I. Armaş (cp) 4 – Carnat 5, Raţă 5 (86 A. Niţă), Crepulja 6, Andrei 5 (78 R. Popescu), Aliji 4 – Nemec 6, D. Florea 5 (67 Dumiter 5)

Antrenor: Ilie Poenaru – 5
FC U Craiova 1948: I. Gurău 6 – Negru 7, Compagnucci 6, Lacroix 5, Mascarenhas 6 – Vlad Achim (cp) 6, van Durmen 6 – Sidibe 7 (65 Baeten 5), Bauza 6 (82 Asamoah), A. Chiţu 6 – Blănuţă 7 (64 Al. Blidar 6)
Antrenor: Giovanni Costantino – 7
Foto: gsp.ro

Ultimele stiri

CE SURPRIZĂ! „Zeița de la Montreal”, sfaturi pentru „tricolore” înainte de JO

Nadia Comăneci a ținut să le încurajeze personal pe fetele din lotul național de gimnastică înaintea competiției supreme de...

Mai multe articole din aceeasi categorie