sâmbătă, iulie 31, 2021
34.4 C
Craiova

FC Viitorul și Farul Constanța au fuzionat

Gruparea de fotbal din Liga I FC Viitorul şi divizionara secundă Farul au fuzionat, echipa din primul eşalon urmând să se numească Farul Constanţa şi să fie condusă de antrenorul Gheorghe Hagi, a anunţat, astăzi, într-o conferinţă de presă, preşedintele noii entităţi, Gheorghe Popescu.

„Pentru mine este un moment extrem de emoţionant. Într-o ţară în care toată lumea se dezbină, iată că sunt şi oameni care doresc să se unească. Cred că această fuziune între cele mai importante două branduri din sportul dobrogean este cea mai importantă mişcare sportivă din istorie. Azi sunt aici în calitate de preşedinte al clubului Farul Constanţa, iar acest eveniment pentru mine are o dublă însemnătate, o dată fuziunea acestor două branduri şi doi întoarcerea pe banca tehnică a lui Gică Hagi. Echipa care ne va reprezenta în Liga I va fi Farul, apoi toate echipele de juniori se vor numi Farul. Separat va fi doar Academia Gheorghe Hagi, care se va ocupa de copiii între 8 şi 18 ani. Iar toţi jucătorii care fac parte din Academia Gheorghe Hagi sunt în pepiniera clubului Farul Constanţa”, a spus Popescu.

„Această fuziune este foarte importantă pentru că atunci când două branduri se unesc întotdeauna clubul rezultat este mai puternic. Această idee a început acum un an, atunci am vorbit cu Gică despre ce putem face ca aceste două cluburi să vină sub aceeaşi umbrelă. Va exista un singur nume, un singur brand: Farul Constanţa. Şi va fi o singură galerie, pentru că cele două se vor uni, şi un singur spirit. Nu există istorie fără legende, aşa că prezenţa acestor legende ale fotbalului constănţean ne dă speranţa că acest proiect va avea o energie împreună. Prin prezenţa autorităţilor locale alături de noi, prin prezenţa legendelor, a suporterilor, sunt sigur că acest proiect va trece la o altă dimensiune şi vom reprezenta cu cinste fotbalul dobrogean”, a adăugat Gheorghe Popescu.

Fuziunea celor două cluburi s-a realizat sub sloganul „O singură echipă, Un singur brand, O singură iubire, Farul Constanţa”.

Gheorghe Hagi a spus că îşi doreşte ca noua formaţie să devină cea mai bună, iar suporterii să fie mândri.

„Mulţumesc tuturor care au contribuit la acest proiect, de a rămâne o singură echipă, un singur brand, o singură iubire. Am crescut la Farul, aceasta este echipa care m-a format şi acest brand trebuie să-l ducem înainte. Următorul meu gând este de a fi responsabil. Până acum era mai simplu, dar de acum înainte reprezentăm un oraş, un judeţ, Dobrogea toată… şi fiecare om, fiecare suporter de aici trebuie să se simtă mândru de această echipă. Suntem obligaţi să practicăm un fotbal foarte bun. O să încercăm să devenim cei mai buni. Trebuie să fim conştienţi că trebuie să facem o echipă mare care să joace un fotbal foarte bun, adică mai întâi să atace şi după aceea să se apere. Mie îmi place să câştig. Sunt sigur că nu va fi simplu, dar împreună putem deveni cei mai buni. Mă oblig să ridic standardul de performanţă la nivelul cel mai mare. Ştiu că împreună putem să o facem. Singur nu ai cum. Cred în grup şi în spiritul de echipă. De aceea cred că împreună putem fi cei mai buni. Revenirea la antrenorat e simplă, pentru că îmi era dor. Am suferit destul. De abia aştept să antrenez”, a afirmat el.

„Noi de acum trebuie să ne organizăm foarte bine, mă refer la departamente. Performanţele administrative şi tehnice trebuie să le ridicăm la un nivel foarte mare. Fiecare trebuie să îşi facă meseria pe departamentul pe care-l conduce. Trebuie să producem un buget foarte bun, acesta trebuie să fie de un nivel bun care să reprezinte Constanţa şi Dobrogea. De mâine vom lucra la un buget care să fie unul consistent şi bun, care să ne dea posibilitatea să aducem nişte jucători foarte buni şi să facem o echipă care să performeze. Autorităţile pot să ne ajute, pot crea facilităţi, pot construi un stadion. Pentru că oraşul Constanţa are nevoie de un stadion nou. Şi nu doar Constanţa, ci toate judeţele trebuie să aibă stadioane. Farul Constanţa are o istorie de 100 şi ceva de ani, atât palmaresul Farului, cât şi al clubului Viitorul rămân în picioare. Fiecare a făcut performanţe, dar împreună suntem mai puternici”, a adăugat Hagi.

În noua organigramă, postul de preşedintele al clubului Farul Constanţa este ocupat de Gheorghe Popescu, iar cel de vicepreşedinte de Tiberiu Curt. Clubul Farul are trei acţionari: Gheorghe Hagi, Ciprian Marica şi Zoltan Iasko.

La evenimentul de astăzi au participat printre alţii, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, primarul Municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, foşti jucători ai clubului Farul şi reprezentanţi ai suporterilor grupării constănţene.

 

Ultimele stiri

Fosta glorie a Craiovei Maxima, Nae Ungureanu, în spital după un accident vascular

Fostul mare fundaș stânga al Craiovei Maxima, Nicolae Ungureanu, a suferit un accident vascular cerebral. El se află internat...

Mai multe articole din aceeasi categorie