luni, iunie 24, 2024
23.4 C
Craiova

Federațiile sportive află pe 6 ianuarie câți bani primesc de la MTS

Ministrul Tineretului și Sportului, craioveanul Ionuț Stroe, se va întâlni luni, 6 ianuarie, și marți, 7 ianuarie 2020, cu reprezentații federațiilor sportive naționale ale căror cereri de finanțare depuse la Ministerul Tineretului și Sportului sunt eligibile.

Aceștia își vor putea susține astfel cererea de finanțare, prezentându-și și obiectivele de performanță pentru anul 2020, anunță MTS într-un comunicat de presă.

  “Este foarte important pentru mine, ca ministru al tineretului și sportului, să am această discuție cu reprezentanții fiecărei federații în parte, pentru că îmi doresc să știu exact ce obiective își asumă pentru anul 2020. Este esențial să avem acest dialog, acest punct de plecare, în mod transparent. M-am bucurat de deschiderea pe care federațiile au arătat-o la întâlnirea din 28 noiembrie, legată de îmbunătățirea metodologiei de finanțare. S-a ținut cont de multe dintre propunerile lor și sper ca și această ședintă de lucru să fie la fel de eficientă și aplicată. Îmi doresc ca federațiile să poată primi finanțarea cât mai repede cu putință, astfel încât activitatea sportivă să se desfășoare în cele mai bune condiții. Suntem în termenele pe care le-am anunțat”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul tineretului și sportului.

68 de federații au depus cereri

  Federațiile sportive naționale au depus în perioada 16 decembrie – 19 decembrie 2019 la Ministerul Tineretului și Sportului cererile de finanțare cuprinzând acțiunile pe care își doresc să le deruleze în anul 2020. În total, au depus cereri 68 de federații. Aceste cereri au fost analizate în perioada 20 – 31 decembrie de către  Comisia de analiză şi evaluare a solicitărilor de finanţare a federațiilor sportive, comisie numită prin ordin al ministrului tineretului și sportului.

  Luni, 6 ianuarie, pe site-ul Ministerului Tineretului și Sportului, vor fi afișate federațiile sportive naționale ale căror cereri de finanțare sunt eligibile. De la ora 10:00, ministrul tineretului și sportului, Ionuț Stroe, și Comisia de analiză şi evaluare a solicitărilor de finanţare a federațiilor sportive vor avea întâlniri cu reprezentanții federațiilor sportive. Întâlnirile sunt programate timp de două zile, fiecare reprezentant de federație urmând a-și susține cererea de finanțare în cadrul unui grup de lucru din care vor face parte și reprezentanți ai altor federații sportive naționale.

  În urma acestor ședinte de lucru, Ministerul Tineretului și Sportului, prin Comisia Tehnică desemnată, va acorda federațiilor sportive finanțările pentru anul 2020. Acestea vor fi publicate pe site-ul MTS.

  Ulterior, va avea loc o întâlnire și cu reprezentanții federațiilor ale căror cereri de finanțare au fost declarate ca fiind neeligibile pentru a se discuta cum pot fi îndeplinite normele legale de primire a finanțării.

Ultimele stiri

FOTO/OLT: Tenis de masă. Trei medalii pentru sportivii CSM Slatina la Top 16

Trei din cei patru sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Slatina, participanți la competiția Top 16, care s-a desfășurat în...

Mai multe articole din aceeasi categorie