Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Femei de afaceri vâlcene, în Parlamentul European!

Asociația Femeilor Manager din Râmnicu Vâlcea face parte dintr-o rețea națională de asociații, înființate începând cu anul 2000. Acestea acționează în comunitățile în care s-au înființat ca mediu de lucru și de comunicare pentru doamnele care coordonează sau sunt implicate în coordonarea unor societăți comerciale.

Totodată, asociațiile inițiază și dezvoltă propriile proiecte sociale, de sprijinire a culturii locale și a persoanelor cu nevoi speciale.

De data aceasta, un grup de reprezentante ale Asociației Femeilor Manager din Râmnicu Vâlcea (Sanda Ivan, Camelia Ozon, Magda Popescu, Georgeta Tudor) au participat alături de colegele lor din țară la o conferință care s-a ținut la Parlamentul european de la Bruxelles.

 Tema conferinței, inițiată, găzduită și coordonată de europarlamentarul Maria Grapini, a fost Femei de succes în Europa. La conferință au participat, pe lângă femeile de afaceri din România, europarlamentari, ambasadori la Uniunea Europeană, coordonatori ai unor asociații de profil din Belgia și alți invitați.

Au vorbit despre experiențele personale femei de afaceri din România și din țări ale Uniunii Europene. Nu au lipsit din expuneri criticile la adresa mentalităților locale, naționale și internaționale care limitează posibilitățile de succes ale femeilor care își asumă poziții de conducere în lumea afacerilor. O notă importantă de optimism au dat contributorii la conferință prin exemplele personale de succes în afaceri și în viața publică.
În cele două zile pline ale prezenței doamnelor la Bruxelles, s-au vizitat spațiile de lucru ale parlamentarilor europeni, de la birourile proprii și până la arhi-cunoscuta sală de plen, trecând prin spații pentru conferințe de presă, adevărate studiouri de televiziune și expoziții interne de artă contemporană.

De Ziua femeii, grupul a vizitat Casa belgo-română Arthis. Aici au fost premiate o femeie de afaceri din România (Angela Codruța Podariu) și o tânără antreprenoare româncă (Alice Tămâian), care trăiește și lucrează la Bruxelles.

 

Sursa şi foto: voceavalcii.ro

 

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of