miercuri, iunie 29, 2022
34.5 C
Craiova

Fermierii din Olt încep lupta cu importurile: fac piețe volante și Ziua Recoltei

Producătorii olteni s-au săturat de invazia de legume de import și încep să ia măsuri pentru a-și face loc pe piață. Asociația Tinerilor Fermieri a discutat în acest sens cu președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, care le-a promis susținere. Iar prima acțiune este organizarea de piețe volante, la sfârșit de săptămână. Prima va fi deschisă pe 11 septembrie la Slatina. Următoarele vor fi la Balș, Corabia și Caracal. După cum a declarat pentru euroolteniainfo.com reprezentantul Asociației, Florin Ciobanu, va fi organizată și Ziua Recoltei. „Asociația noastră numără peste 500 de membri, adică fermieri care au accesat fonduri europene pentru a-și dezvolta producția. Nu sunt doar legumicultori, ci și apicultori sau crescători de animale. Trebuie să facem ceva pentru ei. avem producție, avem produse, dar nu avem preț. Ester foarte greu să te lupți cu tomatele care vin cu 1 leu din Turcia. Dacă nu se complică situația cu pandemia, vom avea în octombrie și Ziua Recoltei. Vrem să promovăm produsele românești, să începem un război – cu ghilimele – cu produsele de import. Noi nu putem vinde lanțurilor mari de magazine tomate cu 1 leu. Pentru că depozitele lor sunt în anumite județe și tot procesul este costisitor. Adică pe lângă costul de producție, ai cost de sortare, de ambalare și de transport. Nu ai cum să vinzi cu 1 leu. Dar trebuie luat în calcul și alt aspect – gustul. Nu se compară legumele aduse de-afară cu ale noastre”, ne-a explicat Florin Ciobanu.

Comunicare cu clienții

Cu ocazia piețelor volante va avea loc o interacțiune directă între producători și cumpărători. Iar cei de la Asociație mizează pe faptul că această comunicare va avea efecte. „Oamenii trebuie să îi sprijine pe producătorii locali. Să prefere produsele lor în locul celor din hipermarket-uri. Și atunci, când piața cere, vine și oferta. Vom avea o discuție pe 10 septembrie la Consiliul Județean Olt, vom merge mai mulți producători. Pentru că iată, la Timiș s-a găsit soluția de a se construi un depozit de legume astfel încât hipermarketurile să se aprovizioneze cu marfă locală. De ce nu și aici? Am convingerea că se poate, mai ales că președintele Consiliului Județean ne susține”, a mai spus Ciobanu.

Ultimele stiri

Vâlcea: 70 de persoane au coborât din tren după ce locomotiva a luat foc

Aproximativ 70 de persoane s-au autoevacuat, azi, dintr-un tren care circula pe ruta Sibiu - Râmnic, după ce locomotiva...

Mai multe articole din aceeasi categorie