Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Final de poveste! Iohannis a revocat-o pe Kovesi din functia de procuror sef al DNA! Reactia lui Kovesi pentru romani: “Nu abandonati! Coruptia poate fi invinsa!”

Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale a anunțat că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.

Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a declarat că președintele Klaus Iohannis a revocat-o pe Laura Kovesi de la șefia DNA.

Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat luni dimineață că președintele Iohannis a semnat astăzi decretul de revocare a Laurei Kovesi din funcția de procuror șef DNA.

Procurorul şef adjunct al DNA, Marius Iacob, asigură interimatul la şefia DNA, până când procurorul general Augustin Lazăr va delega o persoană la conducerea DNA, potrivit procedurii.

Declarațiile purtătorului de cuvânt:

– Președintele Klaus Iohannis a declarat că România nu poate face pași înapoi de la statutul de țară în care există supremația Constituției.

– Într-un stat de drept deciziile CCR trebuie toate respectate

– Judecătorilor CCR le revine obligaţia să nu se îndepărteze de la idealurie Constituţiei

– Hotărârile CCR trebuie aplicate nu numai de către preşedintele României, dar şi de către majoritatea parlamentară

– CCR a decis, citez, ”Președintele României urmează să emită decretul de revocare a şefei DNA Laura Codruța Kovesi

– Preşedintele Iohannis a anunţat mereu că respectă Constituția şi legile ţării

– Preşedintele României a semnat azi decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcţia de procuror şef DNA

– Lupta anticorupţie nu trebuie în niciun fel oprită

– Indiferent de numele procurorului şef DNA, aceasta instituţie trebuie să asigure lupta anticorupţie la cel mai înalt nivel de performanţă.

Decretul prezidențial a fost publicat în Monitorul Oficial, deci decizia de revocare a șefei DNA intră în vigoare.

Reactia Laurei Codruta Kovesi

Laura Codruța Kovesi a declarat că a luat act de revocarea sa din funcția de procuror-șef al DNA, după ce decizia de revocare a fost publicată în Monitorul Oficial. Ea a îndemnat cetățenii români „să nu abandoneze lupta anticorupție”.

„Am fost procuror-șef al DNA timp de 5 ani și tot ce am realizat, sau nu au realizat, am consemnat într-un raport care va fi disponibil în puțin timp. În ce privește procedura de revocare, vă reamintesc că propunerea nu a întrunit condițiile prevăzute de lege. CSM a dat aviz negativ. Am dovedit că motivele invocate de ministrul Justiției sunt nereale și neîntemeiate Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare”, adaugă Kovesi.

„Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare: Va exista o subordonare discreționară a procurorilor șefi față de ministrul Justiției? Nu comentez decizia CCR, însă aș vrea să arăt că motivarea sugerează că procurorii ar putea fi subordonați Ministrului Justiției. O clarificare rămâne necesară”, explică Laura Codruța Kovesi.

„Despre mine, vă pot spune că am luat act de decretul de revocare. Începând de azi nu voi mai lucra în cadrul DNA, voi rămâne procuror”, completează Kovesi.

„Am contribuit (DNA – n.r.) la conștientizarea societății cu privire la gravitatea corupției. Ceea ce am reușit să demonstrăm a fost să arătăm că instituțiile publice sunt eficiente și lucrează legal, dar mai ales că corupția poate fi înfrântă. Episodul de azi nu e o înfrângere”, declară fostul procuror-șef al DNA.

La final, Laura Codruța Kovesi a transmis un mesaj cetățenilor români:„ Un mesaj pentru cetățenii români: Corupția poate fi învinsă, nu abandonați”.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of