Finanțări de la BERD și BEI pentru fermierii români

BERD și BEI au anunțat pun la dispoziția fermierilor români fonduri noi în valoare de 12,5 milioane de euro. Finanțarea va fi asigurată prin intermediul Agricover Credit IFN, principala instituție financiară dedicată finanțării agriculturii românești.

Producătorii agricoli din România au fost afectaţi de perturbări în ceea ce privește cererea, lanțurile de aprovizionare și exporturile, confruntându-se în același timp cu o incertitudine crescută în sezonul de recoltă 2020. Acordarea de finanțări agricole suplimentare va ajuta fermierii să depășească aceste provocări, în beneficiul comunităților rurale și al industriei de bază pe perioada COVID-19 şi ulterior.

Banca Europeană pentru Reconstrucție si Dezvoltare (BERD) acordă o finanțare adiţională de 5 milioane de euro, crescând finanțarea către companie la 20 de milioane de euro, iar Banca Europeană de Investitii (BEI) acordă o primă tranșă de 7,5 milioane de euro dintr-o sumă totală de împrumut aprobată de 15 milioane de euro.

Aceste fonduri sunt puse la dispoziția Agricover Credit IFN suplimentar împrumutului în valoare de 20 de milioane de euro, acordat anterior. Finanțarea BEI este garantată de către Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS). Agricover Credit IFN finanțează sectorul agricol și zootehnic și lucrează cu peste 15% din totalul fermierilor performanți din România, mai exact 6.400 de fermieri care exploatează peste 2,4 milioane de hectare de teren agricol. Este o subsidiară  a Agricover Holding S.A., care oferă servicii  de Agri-Finance printr-un model de business centrat pe satisfacerea nevoilor esențiale ale fermierilor.

Articole asemanatoare