joi, decembrie 9, 2021
1 C
Craiova

Florin Cîțu, campanie în Oltenia: vine azi la Deveselu, Sadova și Bumbești Pițic

Candidații PNL la alegerile locale parțiale din Oltenia vor beneficia azi de suport de la „centru”, în persoana premierului Florin Cîțu, la rândul său candidat la președinția partidului. La ora 12.00 este așteptat în comuna Deveselu, unde candidatul liberalilor e nimeni altul decât fiul fostului primar de la PSD. Marius Aliman ține să fie primar fără să pună mare preț pe doctrina politică – el a încercat mai întâi la PSD Olt, apoi la USR, fiind acceptat în cele din urmă de PNL Olt. Așa cum se știe, la Deveselu au loc alegeri locale pentru primar pentru că acolo a avut loc o situație complet atipică: candidatul PSD, Ion Aliman, a încetat din viață cu câteva zile înainte de alegerile din 27 septembrie și cu toate acestea oamenii l-au votat tot pe el. Cum el nu mai era în viață, comuna este condusă de viceprimarul Nicolae Dobre. Acesta este susținut acum pentru primărie de PSD Olt.

Florin Cîțu vine așadar azi la Deveselu, unde miza e consistentă: e totuși localitatea care găzduiește scutul antirachetă aflat la dispoziția NATO. Este și motivul pentru care primul ministru nu vine singur, ci însoțit de Nicolae Ciucă, ministrul Apărării. Va fi o întâlnire cu candidatul, cu staff-ul de campanie, practic o vizită de susținere, ne-au declarat surse din PNL Olt.

Vizită și la Sadova

După Deveselu, echipa va merge în județul Dolj, la Sadova, unde primarul ales (de la PMP) a încetat din viață la câteva ore de la aflarea rezultatelor de la alegerile din 27 septembrie 2020. Eugen Safta a suferit un infarct. El câştigase un nou mandat de primar, cu 44,98%, la o diferenţă de 127 de voturi faţă de principalul său contracandidat de la PNL. Aici liberalii ar putea avea totuși o problemă, întrucât candidatul lor, Mihăiță Bîrsanu, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Craiova, în octombrie 2020, la 3 ani de închisoare, cu suspendarea condiționată a pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani, într-un dosar de ucidere din culpă. Presa notează că e posibil ca, în cazul în care Mihăiţă Bîrsanu ar câştiga alegerile, acesta să fie declarat incompatibil din nou, având în vedere că a trecut mai puţin de un an din condamnarea de trei ani.

Bătălia pentru Bumbești Pițic

Și candidatul PNL de la Bumbești Pițic, Gorj, va beneficia azi de susținerea premierului. Florin Cîțu nu putea ocoli județul unde are cel mai puternic susținător – pe Dan Vîlceanu, președintele organizației județene. Care, la rândul său, candidează pentru un nou mandat la șefia PNL Gorj în contextul alegerilor interne din partid.

Trebuie menționat că primarul comunei Bumbești Pițic, Micky Nioață, a fost condamnat acum câteva luni la o pedeapsă privativă de libertate pentru fraudă cu fonduri europene. Edilul a primit 40 000 de euro pentru înființarea unei ferme de vaci care în realitate nu a existat niciodată. Ferma era pe numele fiicei sale care a fost de asemenea condamnată la închisoare cu executare, însă aceasta este de negăsit. Alina Doboș a fost dată în urmărire generală de către Poliția Română, iar unele surse susțin că aceasta s-ar afla în Marea Britanie.

PNL are candidat o femeie, Irina Cojocaru, care va trebui să se înfrunte cu alți cinci candidați de la USR, PSD, ALDE, PER și PMP. Social-democrații merg în această campanie cu Florin Martescu, consilier local și președinte interimar al organizației PSD din Bumbești Pițic. El este și casierul obștei și spune că dacă oamenii au încredere să îi lase banii pe mână, cu siguranță vor avea încredere în el și ca primar. Totuși, comuna este condusă acum de viceprimarul Irina Cojocaru, candidatul PNL.

Alegerile locale parțiale vor avea loc pe 27 iunie.

 

 

Ultimele stiri

MEDICINA DENTARĂ

MEDICINA DENTARĂ MEDICINA DENTARĂ Publicată de Euro Oltenia Info pe Miercuri, 8 decembrie 2021

Mai multe articole din aceeasi categorie