luni, iulie 4, 2022
25.1 C
Craiova

Florin Cîțu, după consultările cu PSD: „Am găsit multe lucruri care pot să ne unească”

Florin Cîțu, președintele PNL, a declarat în această seară, după prima rundă de negocieri cu PSD, că a găsit multe lucruri care pot uni cele două partide.

„Am găsit în această seară multe lucruri care pot să ne unească. De exemplu obiectivele de a găsi soluții pentru crizele din sănătate, din economie. Dacă găsim împreună cu cei de la PSD să facem acest lucru, este ok”, a declarat Cîțu.

Întrebat dacă s-a discutat despre variante pentru funcția de prim-ministru, Cîțu a răspuns: „Discuțiile despre funcții au fost câteva. Unele variante interesante, unele cu un premier care să se schimbe la doi ani.”

El a subliniat că decizia va fi luată în PNL.

„Prezentăm cele două variante cu plusuri şi minusuri şi apoi luăm o decizie”, a afirmat Cîţu.

La rândul său, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, în urmă cu scurt timp, că prioritatea numărul 1 este stabilizarea României și că nu au discutat despre funcții în Guvern cu cei de la PNL.

„Eu cred că suntem pe un drum corect și, dacă vom fi cinstiți și patrioți, acesta este drumul care va duce la formarea unei noi majorități”, a spus Ciolacu. „Ne menținem decizia de a merge la consultări cu propunerea de prim-ministru. A fost și această soluție de a veni prin rotație cu premierul. O să analizăm”, a mai spus președintele PSD.

Întrebat cum a fost să stea la masă cu „un hoit politic care înceapă să miroasă a PNȚCD”, așa cum a zis recent despre PNL, Ciolacu a declarat: „Nu a fost foarte usor, dar nici foarte greu. Am incercat sa gasim lucrurile care ne aseamană, nu care ne despart”.

„Am plecat de la o idee comună, că PSD e ciuma roșie, nu crucea rosie”, a mai zis liderul PSD.

În acest moment, punctele comune sunt buna credință – a mai punctat Ciolacu.

Ultimele stiri

La mulți ani, Slatina ❗

Televiziunea Euro Oltenia Info a fost alături de slătineni la aniversarea celor 43 de ani de la trecerea orașului...

Mai multe articole din aceeasi categorie