vineri, noiembrie 27, 2020
4.2 C
Craiova

Florin Iordache a devenit „stăpânul legilor”. Val de reacții contra!

În mediul online a fost criticată dur numirea lui Florin Iordache în funcție de președinte al Consiliului Legislativ. Acesta a fost votat de 185 de parlamentari pentru noua sa poziție care nu are o durată determinată.

„Mutarea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ e o sfidare la adresa oricărui român cinstit. Domnul Iordache a fost vârful de lance al regimului Dragnea în lupta pentru distrugerea justiţiei independente. A executat ordine fără să clipească şi fără să ţină seama de interesul public. A fost doar instrument, niciodată cetăţean. A fost răsplătit cu un post pe viaţă în fruntea unei instituţii a statului român. Dacă ar fi să îi pun o întrebare, aşa cum insistent cerea domnia sa într-o celebră conferinţă de presă, atunci aceasta ar fi ‘Nu vă e ruşine?’“, a scris Dan Barna, liderul USR, pe Facebook.

Eugen Tomac: PSD rămâne un partid anchilozat

La rândul său, președintele PMP, Eugen Tomac, a atacat PSD pentru această numire.

„Nu mai umblați cu PSD-ul vopsit, că nu ține!

Pe ultima sută de metri, Ciolacu și ai lui încearcă să ne mai păcălescă o dată cum reformează ei partidul. Numirea lui Florin Iordache, autorul Ordonanței 13, omul care i-a unit pe oameni în Piața Victoriei, la Consiliul Legislativ, ne demonstrează că PSD rămâne un partid anchilozat, manevrat din umbră de veritabili păpușari, care nu uită să răsplătească cum se cuvinte oamenii săi de bază.”, scrie Eugen Tomac.

Oana Pellea: Zi neagră pentru democrație

Chiar și oamenii de cultură au reacționat. Actrița Oana Pellea a spus că azi a fost o zi neagră pentru democrația din România, iar scriitorul Mircea Cărtărescu a spus și el: „Dacă puterea actuală n-a reușit să-l împiedice pe Florin Iordache să se-nscăuneze pe viață la șefia Consiliului Legislativ, ea nu se mai poate numi putere, ci neputință”.

Mario de Mezzo acuză blat între PSD și USR

O opinie aparte a avut însă slătineanul Mario de Mezzo, membru al PNL. El acuză o înțelegere între PSD și USR la votul pentru șefia Consiliului Legislativ.

„Blat între PSD si USR!

Iordache a fost ales presedinte al Consiliului Legislativ cu ajutorul PSD + aliatii si USR, adunand impreuna 185 de voturi.

Augustin Zegrean, propunerea PNL, a primit 41 de voturi, din care 40 ale parlamentarilor PNL (atatia au fost prezenti fizic).

Propunerea USR Ionuț Duli, luase doar 2 voturi pentru, pentru ca USR a votat cu Iordache.

Blatul este cu atat mai evident cat, la scurt timp, PSD si USR l-au votat pe senatorul USR, George Dircă, presedinte al Sectiei de evidenta oficiala a legislatiei si documentare, din cadrul Consiliului Legislativ.

P.S.: Votul a fost secret cu bile (nu s-a votat online)”, spune de Mezzo.

Ultimele stiri

Decizie în dosarul „10 august”: sunt vizați șefii Jandarmeriei

Tribunalul Bucureşti va dezbate astăzi solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în...

Parteneriat între Ministerul Educației și Agenția Anti-Doping

Președintele Agenției Naționale Anti-Doping a anunțat că a fost încheiat un protocol între instituția pe care o conduce și Ministerul Educației. Conform...

Planul Național de Redresare și Reziliență, 30,44 miliarde euro

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a prezentat ieri seară Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), elaborat în cadrul Mecanismului de Redresare...

Sprijin de până la 800.000 euro pentru IMM-urile din turism

Guvernul are pe agenda de lucru a șefinșei de azi o ordonanță de urgență pentru acordarea de sprijin financiar pentru IMM-urile din ...

Horoscop, 27 noiembrie 2020. Ce îți rezervă astrele

Berbec Orice conflict poate fi aplanat dacă știi cum să vorbești oamenilor. Fie că ești direct implicat, ori doar...

More Articles Like This