Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

FMI si Banca Mondiala considera ca tensiunile dintre marile puteri economice ale lumii pot duce la o noua criza! Razboiul comercial SUA – China poate devasta totul!

FMI si Banca Mondiala dau alarma! Cele doua mari institutii finaciare sustin ca, in perioada urmatoare, economiile mondiale d=vor fi drastiv afectate. Marele pericol vine de la tensiunile comerciale intre marile puteri, razboiul comercial din China si SUA putand fiind unl devastator pentru economia mondiala.

FMI si Banca Mondiala Mondiala se asteapta ca PIB-ul economiilor mondiale sa scada in urmatoarea perioada, iar cel mai mare pericol in acest sens il reprezinta tensiunile comerciale dintre marile puteri ale lumii. Reprezentanti ai Bancii Mondiale au sustinut opinia sefei FMI, exprimandu-si si ei ingrijorarea cu privire la evolutia economica la nivel global, insa indentificand mai multe probleme decat Lagarde, printre care curentul populist la nivel global, care se manifesta si prin politici comerciale protectioniste.

Prezenta la Forumul Economic Astana, sefa FMI spune ca “in cresterea globala, in acest moment este mai mult slow-motion decat accelerare”. “Acceleram incet, dar in timp ce mergi incet, calca cu incredere, spune un proverb. Asa ca astazi as vrea sa imprumut ideea aceasta: accelereaza lent, dar cu incredere. In cresterea globala, in acest moment este mai mult slow-motion decat accelerare. In 2019, vedem 70% din PIB-ul global incetinind, nu neaparat ca ar veni o recesiune”, a spus Christine Lagarde in cadrul evenimentului. “Previziunea FMI este de crestere economica la nivel mondial de 3,3% si speram la o crestere de 3,6% anul viitor. Tensiunile comerciale sunt cel mai mare pericol la adresa cresterii economice. In lunile urmatoare, ne asteptam, speram ca tensiunile sa scada si sa intervina ratiunea”, a mai spus Lagarde.
Astana Economic Forum este unul dintre cele mai mari evenimente  economice anuale din Asia Centrala. Aici, anual, se intalnesc specialisti din domeniu, din intreaga lume, si discuta principalele probleme, dar si oportunitati ale economiei globale.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of