joi, ianuarie 27, 2022
-3.1 C
Craiova

Fonduri europene pentru romi. Primăria Slatina derulează deja o campanie

Agenția Națională pentru Romi a lansat ieri o sesiune de proiecte în domeniul Educației și Sănătății care să ajute comunitățile de romi să aibă acces la programe sociale.

Bugetul disponibil este de 400.000 lei, iar proiectele trebuie să se adreseze cele două domenii prioritate Educație și Sănătate, propunând intervenții care să vizeze:

Îmbunătățirea stării de sănătate a cetățenilor români aparținând minorității rome prin creșterea accesului la servicii de sănătate preventive și curative și prin promovarea unui stil de viață sănătos;

Realizarea de activități extrașcolare cu elevi și copii romi și cei care nu aparțin acestei minorități pentru deprinderea și stimularea relațiilor interetnice;

Pot depune proiecte persoanele juridice fără scop patrimonial, asociațiile și fundațiile.

Potrivit unui comunicat al Agenției, programul se numește „Promovarea unui stil de viață sănătos prin informare, educație non-formală și conștientizare”.

La Slatina, Primăria a demarat deja o acțiune în acest sens

Este vorba despre o campanie inițiată de Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului Slatina și reprezentanții comunității rome din oraș.

Prin aceasta, elevii care finalizează cursurile unei școli gimnaziale sau de liceu sunt ajutați să își continue studiile și primesc consiliere de specialitate. Acțiunea Primăriei – SOS Copiii romi – are loc în fiecare an, în apropierea examenelor de final de ciclu școlar. Campania Primăriei este inclusă în „Planul local de acțiune Slatina”, iar echipele mixte vor merge, potrivit Olt Tv, în 19 localități în care sunt familii de romi pentru a le oferi îndrumare tinerilor.

Ultimele stiri

VIDEO. Liderul Sindicatului „Aluministul” explică situația de la ALRO Slatina

Constantin Popescu, liderul Sindicatului „Aluministul” din ALRO Slatina a explicat, în cadrul emisiunii „Rațional”, ce se întâmplă la ALRO. https://www.youtube.com/watch?v=U6GOcORynUY

Mai multe articole din aceeasi categorie