Fonduri nerambursabile de 1 miliard de euro pentru IMM

Ministerul Fondurilor Europene a lansat ghidul prin care Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri devine administratorul fondurilor de 1 miliard de euro pentru IMM.

Documentul este disponibil pentru consultare pe pagina web a Ministerului Fondurilor Europene, aici.

Granturi pentru capital de lucru și investiții

Granturile negociate de Ministerul Fondurilor Europene cu Comisia Europeană sunt de trei tipuri:

  1. Microgranturi în valoare totală de 100 milioane euro (85 milioane euro fonduri europene și 15 milioane euro de la bugetul de stat) pentru IMM-urile care nu aveau angajați la sfârșitul anului 2019, PFA-uri și ONG-uri cu activitate economică în domeniile enumerate în Anexa 1 la schema de ajutor de stat.
  2. Granturi pentru capital de lucru în valoare totala de 350 milioane euro (265 milioane euro fonduri europene, 42,5 milioane euro de la bugetul de stat și contribuție beneficiari – 42,5 milioane euro) pentru IMM-urile care își desfășoară activitatea în domeniile menționate în Anexa 2 (la schema de ajutor de stat);
  3. Granturi pentru investiții în valoare totală de 550 milioane euro (415,87 milioane euro fonduri europene, 62,38 milioane euro – de la bugetul de stat și 71,74 milioane euro – contribuția beneficiarilor) dedicate IMM-urilor cu domenii de activitate cuprinse în Anexa 3 (la schema de ajutor de stat).

OUG nr. 130/2020 privind privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, precum și conținutul Anexelor 1, 2 și 3 menționate anterior se regăsesc aici.

Articole asemanatoare