Ford investeste peste un milion de dolari in proiectul CRAF de la Craiova! Ce avantaje prezinta programul producatorului auto american din Oltenia!

Uzinele Ford din Craiova au initiat un proiect de anvergura prin care vin in intampinarea studentilor care au aptitudini antreprenoriale si idei inovative. Colosul din Craiova a creat Centrul de  Resurse si Angajament Ford prin care cele mai bune proiecte de business ale studentilor vor primi 50.000 de dolari pentru demararea afacerilor. Ideile de afaceri sunt susţinute de divizia filantropică a Ford în primul an de funcţionare, după care afacerile astfel create trebuie să se autosusţină.

Ford Motor Company Fund, divizia filantropică a Ford din America, a deschis, la Craiova, primul Centru de Resurse și Angajament Ford (CRAF) din Europa. Inaugurarea CRAF Craiova a avut loc în prezenţa adjunctului şefului misiunii diplomatice din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, Abigail Rupp, a unor reprezentanţi ai Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, precum şi în prezenţa unor reprezentanţi ai mediului academic din Craiova, autorităţi locale, voluntari Ford şi studenţi craioveni.

Investitie de peste un milion de dolari!

„Susținut de o investiție de peste un milion de dolari oferită de Ford Motor Company Fund în parteneriat cu GlobalGiving, noul CRAF va acționa ca un incubator de antreprenoriat social, unde studenți și absolvenți ai Universității din Craiova pot crea și dezvolta proiecte inovative, care să conducă la progres social și economic“, au anunţat reprezentanţii Ford. În acest sens, Ford Fund a dat startul unei competiții în cadrul căreia studenții au fost inspirați să conceapă proiecte care se adresează nevoilor comunității. Concret, în cadrul CRAF sunt acceptaţi studenţi craioveni cu idei inovative, care, uniţi în echipe, concep idei de business şi sunt pregătiţi să le pună în aplicare. Cele mai bune idei sunt apoi selectate şi finanţate de divizia filantropică a Ford, timp de un an.

Henry Ford a creat clasa de mijloc din SUA!

Prezent la eveniment, preşedintele Ford Motor Company Fund – divizia filantropică a Ford – Jim Vella, a menţionat că Ford investeşte în comunitatea din care face parte şi a dat exemplul lui Henry Ford, care a creat clasa de mijloc din SUA, care a devenit suficient de puternică încât să cumpere maşinile produse de Ford.

Adjuncta şefului misiunii diplomatice din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, Abigail Rupp, a precizat că investiţiile americane în România ocupă locul 5 în rândul investiţiilor străine şi locul întâi după statele din afara Uniunii Europene care investesc în România. Abigail Rupp a precizat că stabilitatea şi predictibilitatea sunt foarte importante pentru investitorii care aleg să vină în România. Despre CRAF, şefa misiunii diplomatice a menţionat că Ambasada SUA sprijină antreprenoriatul, ca formă de dezvoltare a societăţii.

CRAF functioneaza deja de o luna!

CRAF a început să funcţioneze efectiv în urmă cu o lună, când cinci echipe de studenţi au intrat în competiţie, cu proiecte de afaceri dintre cele mai diverse. Proiectele câștigătoare de la CRAF Craiova care vor primi până la 50.000 de dolari pentru a porni businessul sunt în domenii diferite. „EcOil-Cuv“ presupune explorarea colectării uleiului uzat dedicat reciclării și transformarea sa în săpun organic, cu scopul de a micșora impactul negativ asupra mediului.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu