Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Ford reduce 20.000 de locuri de munca, cu un impact financiar de 11 miliarde de dolari! Cum va fi afectata uzina de la Craiova!

Jurnalistii de la Bloomberg si analistii de la Morgan Stanley dau informatia ca marea companie Ford va desfiinta, in perioada urmatoare, peste 20.000 de locuri de munca la nivel mondial. Aceasta restructurare va afecta si fabrica pe care colosul american o are la Craiova. Impactul financiar al restructurarii va fi de 11 miliarde de dolari.

Deşi Ford nu a specificat câte locuri de muncă vor fi desfiinţate, analiştii de la banca americană Morgan Stanley au speculat că ar fi vorba de aproximativ 20.000 de posturi, care reprezintă 12% din forţa de muncă pe care o are la nivel mondial, resoectiv 202.000 de angajaţi.

„Ieri, am spus angajaţilor noştri că suntem în fazele incipiente ale unei restructurări organizaţionale a forţei de muncă la nivel global”, mărturisea purtătorul de cuvânt al companiei, Karen Hampton, într-un interviu acordat publicaţiei vineri.   Scopul companiei, ca „gradual să ajungem la o organizaţie cu acoperire mai amplă şi conducere mai restrănsă, cu focus pe rapiditate. Prin urmare, inevitabil ne aşteptăm ca acest lucru să implice reduceri de personal, dar în acest moment, nu există o ţintă”   Dacă disponibilizările sau renunţarea la o parte din modele nu va afecta România, reducerea numărului de parteneri ar putea avea însă un efect asupra afacerilor din ţara noastră, scria Times la începutul lunii septembrie.

Reducerea numarului de parteneri

va afecta si fabrica din Romania

Dacă disponibilizările sau renunţarea la o parte din modele nu va afecta România, reducerea numărului de parteneri ar putea avea însă un efect asupra afacerilor din ţara noastră, scria Times la începutul lunii septembrie.   Publicaţia susţine că discuţiile interne privind restructurarea

Ford vor dura mai multe luni şi pot duce la împărţirea afacerii europene într-un joint venture cu unul din rivalii săi.   Ford a fost devansat în ultimii ani de rivalii americani precum General Motos sau Fiat Chrysler Automobiles, din cauza diviziei europene în dificultate.   În iulie, al doilea cel mai mare producător auto din Statele Unite şi-a redus progrnoza privind profitul pe care îl va înregistra până la finele lui 2018.

Pierderi de 73 de milioane de euro in Europa

Mai exact, Jim Hackett, directorul general al Ford anunţa restructurarea la acea vreme a companiei, însă reufza să intre în detalii, dincolo de cheltuielile estimate la 11 miliarde de dolari. Această piaţă a fost lovită de scăderea vânzărilor automobilelor diesel.

De asemenea, potrivit Bloomberg, Hacket a anulat o întâlnire cu investitorii stabilită în luna septembrie a acestui an, în Dearborn, Michigan, acolo unde compania îşi sediul central.

Ford a pierdut 73 milioane dolari în Europa între aprilie şi iunie şi se confruntă cu provocări suplimentare din partea planurilor britanice de a părăsi Uniunea Europeană, transmitea Times.

 

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of