luni, iulie 4, 2022
26.8 C
Craiova

Fostul președinte al CJ Brașov, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare

Aristotel Căncescu, fostul președinte al Consiliului Județean Braov, a fost condamnat definitiv la 7 ani și 10 luni de închisoare cu executare.

El este acuzat, între altele, de trafic de influență și luare de mită.

Aristotel Căncescu a fost trimis în judecată în acest dosar pe 17 decembrie 2014 de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie DNA – Serviciul Teritorial Braşov, fiind acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci infracţiuni), luare de mită, spălare a banilor, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu. În dosar au mai fost cercetaţi fostul deputat al Partidului Conservator (PC) Ion Diniţă, fostul administrator public al judeţului Braşov la data faptelor, Radu Ispas, precum şi foşti angajaţi ai Consiliului Judeţean şi ai unor instituţii din subordinea administraţiei judeţene, conform DNA.

Aristotel Căncescu a fost ridicat de la domiciliu, marți după-amiază, de polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov, și urmează să fie dus la Penitenciarul Codlea.

Ultimele stiri

La mulți ani, Slatina ❗

Televiziunea Euro Oltenia Info a fost alături de slătineni la aniversarea celor 43 de ani de la trecerea orașului...

Mai multe articole din aceeasi categorie