joi, mai 23, 2024
20.1 C
Craiova

Fostul primar al Scorniceștiului, candidat pentru Primăria Slatina: „După opt ani de mandat se instaurează dictatura. Nu vreau să fiu dictator”

Cătălin Davidescu, fost primar al orașului Scornicești, și-a anunțat, marți, 9 aprilie 2024, candidatura pentru funcția de primar al Slatinei. Va candida din partea Partidului Umanist Social-Democrat (PUSL), pentru că aici a găsit susținere. 

„Independenții sunt sortiți pieirii în județul Olt, din păcate”, a spus Davidescu, explicând că și-ar fi dorit să candideze independent, însă s-a convins cât de importantă este structura de partid pentru succesul unei demers electoral. Davidescu a respins, de asemenea, ideea că prin candidatura sa ar face jocurile unuia dintre candidații celor două partide, PSD și PNL, care guvernează împreună, dar care la Slatina duc o luptă dură.

În conferința de presă Cătălin Davidescu a fost însoțit de coordonatorul PUSL Olt, fostul parlamentar Mihai Niță, și de medicul stomatolog Gabriel Ghinea, cel din urmă, slătinean, candidat pe listele PUSL pentru un post de europarlamentar.

„La sfârșitul primului mandat de primar nu va mai exista nicio stradă de pământ în municipiul Slatina”

Cătălin Davidescu, în prezent funcționar în cadrul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Olt, are 41 ani, este căsătorit și are doi copii. A intrat în politică înrolându-se în partidul România Mare (PRM), ulterior fiind membru al Partidului Democrat (PD), al Partidului Democrat Liberal (PDL) și, până în 2016, al Partidului Național Liberal. Cu patru ani în urmă a negociat susținerea Partidului Mișcarea Populară (PMP) pentru o candidatură la Primăria Slatina, fără a se înscrie în partid.

În trecut a mai ocupat funcția de director al Casei de Cultură Scornicești, pe cea de director al Spitalului de Pneumoftiziologie Scornicești și a fost și director al Direcției Muncii Olt. În 2012 a câștigat mandatul de primar al orașului Scornicești, pe care l-a ocupat timp de trei ani, în 2015, în urma unei decizii a Agenției Naționale de Integritate (ANI), fiind destituit. ANI l-a acuzat de incompatibilitate, stabilind că în perioada 25.05.2009 – 30.11.2009 a deţinut simultan funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local Scorniceşti (iunie 2008 – iunie 2010), funcţia de director coordonator în cadrul Direcţiei Generale de Muncă şi Protecţie Socială Olt (25.05.2009 – 30.11.2009) şi calitatea de administrator în cadrul SC Loctrans SA (29.12.2008 – 2011).

Vrea „un mandat de opt ani” pentru a-și putea pune în aplicare planurile de dezvoltare

Candidatul PUSL pentru Primăria Slatina a anunțat că vrea „un mandat de opt ani” pentru a-și putea pune în aplicare planurile de dezvoltare. „Țin să vă anunț că voi candida pentru un mandat de opt ani. E normal, pentru cei care au făcut administrație și știu, opt ani e suficient pentru a termina toate proiectele pe care ți le propui pentru a acționa. După opt ani de mandat consider că se instaurează dictatura și eu nu vreau să fac parte…, eu iubesc democrația, nu vreau să devin dictator. Atât este mandatul meu în fața cetățenilor, dacă voi fi ales. Opt ani. Pot să-mi termin toate proiectele”, a spus Davidescu.

Printre proiectele anunțate, cel mai îndrăzneț vizează „dezvoltarea urbană revoluționară, nemaiîntâlnită de la Darius Vâlcov până în prezent”. Concret, a anunțat că vrea să pună la treabă cei mai buni arhitecți și peisagiști din municipiu, care să gândească un plan de dezvoltare urbană pentru 20 de ani, cu obiective clare pentru fiecare perioadă de patru ani, astfel încât lucrurile să nu mai poată fi schimbate de fiecare dată când se instaurează la conducere un alt primar.

„La sfârșitul primului mandat de primar nu va mai exista nicio stradă de pământ în municipiul Slatina, vă garantez acest lucru”, a mai spus Davidescu, enunțând câteva obiective pe termen mai scurt. Un obiectiv aparte va fi clarificarea situației Cimitirului Strehareți, un punct nevralgic al actualei echipe administrative. „În 6 luni promit că fiecare cetățean aflat în nevoie va avea un loc de veci gratis”, a precizat Davidescu.

PUSL vrea „doi-trei primari și 75 consilieri locali”

Coordonatorul PUSL Olt Mihai Niță a anunțat, pe de altă parte, că personal nu vizează nicio funcție la alegerile din acest an, dar că le va sta alături tinerilor pe care i-a cooptat deja în organizație și celor cu care încă poartă discuții. Obiectoivul PUSL pentru Alegerile Locale 2024 este obținerea a „doi-trei primari” și a 75 posturi de consilier local, a anunțat Niță.

Atât Mihai Niță cât și Cătălin Davidescu au amintit în repetate rânduri numele fostului primar Darius Vâlcov, Niță, Davidescu și Ghinea fiind, toți trei, foști membri ai PDL Olt, organizație condusă la acea vreme de Darius Vâlcov.

Ultimele stiri

FOTO/VIDEO: ALRO și ASCAR, sprijin substanțial pentru tinerii talentați din județul Olt. „Gala Excelenței în Artă” ar putea fi organizată, în 2025, la Paris

Asociația pentru Sprijinirea Copiilor și tinerilor Artiști din România - Duiliu Zamfirescu (ASCAR), cu sprijinul ALRO și în colaborare...

Mai multe articole din aceeasi categorie