sâmbătă, octombrie 16, 2021
10.3 C
Craiova

Fostul primar din Baia de Aramă, condamnat la 4 ani cu executare

Curtea de Apel Craiova l-a condamnat pe fostul primar din Baia de Aramă – Dunărințu Ionel – Rafael – la pedeapsa de 4 ani si 4 luni de închisoare cu executare, anunță newsmehedinti.ro. El e acuzat că a încasat ilegal fonduri de la APIA. Concret – „săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată”.

Totodată i-a fost aplicată pedeapsa complementară de interzicere a dreptului de a fi ales în autoritatile publice sau în orice alte functii publice si dreptul de a mai ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat.

Alți cinci funcționari din cadrul AFIR au primit condamnări cu suspendare. Curtea de Apel Craiova a respins definitiv apelurile declarate de inculpaţii Coifan Cătălin Virgil, Şteanţă Dumitru Cosmin, Brează Ileana, Dunărinţu Ionel Rafael, Surdilă Eugen şi Iovici Cornelia, împotriva hotărârii Tribunalul Mehedinti în dosarul prin care s-au obtinut ilegal subvenții de la APIA pentru terenuri și animale.

Rafael Ionel Dunărințu a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Mehedinți. El ar fi fost ajutat în demersurile sale de a obține în mod ilegal subvenții de la APIA pe terenuri și animale chiar de un medic veterinar.

Prejudiciul se ridică la aproape un milion de euro.

 

Ultimele stiri

Cea mai mare infrastructură de Inteligență Artificială se construiește lângă Craiova

Cel mai mare centru de date din Europa centrală și de sud-est se construiește lângă Craiova, în comuna Mischii....

Mai multe articole din aceeasi categorie