luni, iulie 22, 2024
24.2 C
Craiova

FOTO: Adina Diaconu și o medalie la JO Paris! Frumoasa slătineanca speră să urce pe podium cu echipa de tenis de masă

Jocurile Olimpice Paris 2024 / Sportivi români calificați

De Ion Ghermănescu

Adina Diaconu este una din cele frumoase jucătoare de tenis de masă din România. Nu o spunem pentru că este născută în Oltenia, la Slatina, ci pentru că toate reacțiile din lumea tenisului spun asta. Model al celebrei firme de echipament sportiv, Butterfly, Adina nu este doar frumoasă, ci este și una din marile jucătoare din Europa.

Încă de la juuniori, Adina s-a impus și a început să dezvolte o colecție de medalii fabuloasă. Zeci de medalii de aur la cadeți și juniori, dintre care si un titlul mondial la dublu feminin in 2016, in Africa de Sud, cu Andreea Dragoman. Medalii dintre cele mai strălucitoare și la seniori. Amintim doar titlul european de la Nantes 2019, aurul de la Jocurile Europene Cracovia 2023 și argintul de Cluj 2021 și Malmo 2023. Toate au fost cu echipa României, echipa în care Adina este deja titular de drept pentru omul trei.

Impecabila Adina de la Busan

Titular care și-a adus contribuția majoră la calificarea spectaculoasă a echipei feminine de tenis de masă la Jocurile Olimpice Paris 2024.

Calificarea s-a decis la Busan, în Coreea de Sud, la Campionatele Mondiale din februarie, unde România a obținut locul 5. A fost un parcurs foarte bun al ”tricolorelor” antrenate de Viorel Filimon, iar Adina a avut numai victorii la zero.

Grupa 7
– România – Suedia 3-0 (Adina Diaconu – Filipa Bergand 3-0)
– România – Canada 3-0 (Adina Diaconu – Natalie Chan 3-0)
– România – Singapore 3-0 (Adina Diaconu – Ser Lin Qian 3-0)
– România – Serbia 3-1 (Adina a fost doar rezervă, echipa fiind deja calificată)

Optimi
România – Egipt 3-0 (Adina Diaconu – Yousra Helmy 3-0)

Sferturi
România – Japonia 0-3 (Adina a fost rezervă, antrenorul Viorel Filimon preferând-o în mod ciudat pe Andreea Dragoman).

Din Slatina la Paris, la un pas de Tokyo

Nascută pe 14 octombrie 1999, Adina este legitimată în prezent la CS Rapid, după ce toată cariera și-a petrecut-o la CSM Slatina. A fost descoperită în Oltenia de antrenorul Petre Arnăutu, care i-a fost apoi mentor la toate loturile de juniori.

Diaconu a fost în lotul lărgit și la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021. Atunci însă ea i-a făcut loc în echipa care a plecat la Tokyo unei alte slătinence, Irina Ciobanu, care s-a alăturat celebrelor Bernadette Szocs, Eliza Samara și Daniela Dodean Monteiro. Echipa s-a clasat pe locul 5 în Japonia.

Locul 4 mondial care dă mari speranțe de podium

Acum, la Paris, slătineanca noastră cu ochi albaștri își îndeplinește un vis din copilărie. Acela de a participa la Jocurile Olimpice, ca titulat clar pentru jucătoarea numărul 3 din echipă. Iar faptul că Bernadette Szocs, Eliza Samara, Adina și rezerva Andreea Dragoman sunt pe locul 4 în ierarhia mondială, situație ce le va asigura o tragere la sorți mai ușoară, poate duce la împlinirea unui alt vis. Au nevoie de trei victorii: una în optimi, una în sferturi și încă una în semifinală sau în finala mică.

Ar fi prima medalie olimpică din istoria tenisului de masă românesc. Medalia care va avea în ea multe grame din victoriile, talentul, munca, determinarea și ochii albaștri ai Adinei.

Hai, Adina! Hai, România!

Ultimele stiri

Joe Biden şi-a retras candidatura de la prezidențiale. Vicepreședintele Kamala Harris va deveni adversara lui Donald Trump în cursa pentru Casa Albă

Președintele Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială a SUA din 2024. Acesta a făcut anunțul sâmbătă seară, pe...

Mai multe articole din aceeasi categorie