vineri, iunie 14, 2024
17.8 C
Craiova

FOTO/DOLJ: Clădirea Clinicii de Oncologie a SJU Craiova, aproape gata

Lucrările de modernizare a clădirii în care funcționează clinicile de oncologie și dermatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova sunt aproape gata. După doi ani de la demarare, lucrările de reabilitare a imobilului au ajuns la un grad de execuție de 80%, potrivit unei postări pe Facebook a președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

„Am mers pe șantier pentru a discuta cu reprezentanții constructorului despre graficul de execuție și lucrările care au mai rămas de realizat.
În acest moment, se lucrează la finisajele interioare, la montarea ferestrelor din aluminiu, la instalațiile electrice interioare și se montează recuperatoarele de căldură. Simultan, se lucrează în exterior la trotuarele perimetrale și la scara de evacuare.
Proiectul de reabilitare a clădirii este finanțat cu fonduri europene nerambursabile, în valoare totală de 2,8 milioane de euro“, a anunțat Cosmin Vasile.

Contractul de lucrări a fost atribuit societății Team World Construct SRL, din Craiova, la o valoare de 10.935.813,66 lei, inclusiv TVA, termenul de realizare fiind de doi ani. Contractul fost semnat în decembrie 2020, dar lucrările au demarat în primăvara anului 2021. La începutul anului 2022, valoarea contractului a fost actualizată cu suma de 1.168.852,66 lei (TVA inclus), reprezentând ajustarea aferentă restului de executat (230.000 de euro). Prin urmare, noua valoare a contactului de execuție a devenit de 11.056.750,65 lei, fără TVA, respectiv 13.157.533,27 lei (TVA inclus). Dotările prevăzute în proiectul de modernizare a clădirii mai includ panouri solare și fotovoltaice, sisteme de siguranță și supraveghere video și un elevator pentru persoane cu dizabilități (lift exterior).

Ultimele stiri

(VIDEO) A fost prăpăd aseară în Craiova! Străzi inundate și copaci căzuți după furtuna care a lovit orașul

A fost prăpăd aseară în Craiova! Ploaia și furtuna au făcut ravagii pe străzile orașului. Canalizarea nu a făcut...

Mai multe articole din aceeasi categorie