Franța se revoltă din nou! Avertisment de călătorie

Franța proteste

Franța este din nou scena unor mari manifestații. Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare pentru cetățenii români. Românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franţa trebuie să știe că azi sunt prevăzute manifestaţii în mai multe orașe.

Căile ferate din Franța și companiile de transport public anunță perturbări ale transportului.

SNCF (compania naţională de căi ferate) şi RATP (Regia autonomă a transporturilor pariziene) anunţă că sunt posibile perturbări în transporturile publice. Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) recomandă pasagerilor să se informeze despre situaţia zborurilor.

Transporturile maritime vor fi și acestea afectate.

Federaţia sindicală din porturi şi docuri din Franța anunţă manifestări de protest. Transporturile maritime de mărfuri şi pasageri vor fi afectate în următoarele zile. Călătorii sunt invitaţi să urmărească orarul pe site-ul companiilor maritime.

Cetăţenii români se pot informa în legătură cu situaţia din transporturile pariziene şi zona Ile-de-France pe site-ul RATP. Pentru programul trenurilor – pe site-ul SNCF. Pentru zborurile operate de compania Air France, informaţiile pot fi consultate pe site-ul companiei.

Cetăţenii români din Franța pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755. Apelurile sunt redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS). Aici există un call center cu regim permanent.

Românii aflați într-o situaţie de urgenţă, au la dispoziţie mai multe numere de telefon.

  • Ambasada României în Republica Franceză: +33680713729.
  • Consulatul General al României la Marsilia. +33610027164.
  • Consulatul General al României la Lyon: +33643627736.
  • Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu