luni, ianuarie 24, 2022
-3.6 C
Craiova

FRF a stabilit programul Ligii a II-a: CSM Slatina o va întâlni pe Dunărea Călărași

Federația Română de Fotbal a tras la sorți, ieri, programul sezonului regular din Liga 2, ediția 2020-2021. Astfel, potrivit programului primei etape care este programată la finalul săptămânii, CSM Slatina o va întâlni pe Dunărea Călărași. Meciul va avea loc așadar pe 29 august, la Slatina.

În sezonul 2020-2021 al competiţiei Liga 2 Casa Pariurilor vor evolua 21 de echipe.  Comitetul Executiv al FRF a validat noul format competițional al Ligii 2. Astfel, în ediția 2020/2021, ce va debuta la data de 29 august, echipele participante vor juca fiecare cu fiecare o singură dată în sezonul regular, urmând ca apoi să fie repartizate, pe baza clasamentului, în cea de-a doua fază a competiției, play-off sau play-out.

La fel ca în ediția recent încheiată, primele 6 clasate își vor disputa locurile de promovare într-un play-off. De această dată, partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1.

Echipele din play-out-ul ediției 2020-2021 a Ligii 2 vor fi împărțite în două grupe, A și B. Grupa A din play-out va avea 7 echipe, în timp ce grupa B va avea 8 echipe, urmând a se disputa câte un singur joc între participante. Din grupa A vor retrograda în Liga 3 locurile 6 și 7, din grupa B vor retrograda locurile 6, 7 și 8.. Cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj pentru menținerea în Liga 2.

Dacă se retrag echipe în timpul sezonului regular, numărul de retrogradate se va micșora corespunzător, însă împărțirea în cele două grupe se va face în același mod, luând în considerare locurile echipelor retrase ca fiind ultimele.

În ceea ce priveşte regulile de vârstă în Liga 2, din sezonul 2020-2021, prin decizia Comitetului Executiv din 14 ianuarie 2020, la care s-a adăugat şi modificarea art. 45, alin.10 şi 11 din ROAF, aşa cum a fost adoptată în şedinţa Comitetului Executiv al FRF din 3 august 2020, echipele din acest eşalon sunt oblígate să folosească efectiv pe toată durata jocurilor din campionat, un jucător de U19 și unul de U21, format la nivel naţional, eligibil pentru echipele naţionale ale României.

Iana, la CSM Slatina

Andrei Iana, jucător în vârstă de 18 ani, component al selecţionatei Under 19 a României, pregătită de Dan Oprescu, va evolua pentru CSM Slatina. Anunțul a fost făcut de club.

Fundaşul dreapta vine să întărească echipa la capitolul jucători sub vârstă, fiind născut 2002.

„Andrei Iana a evoluat stagiunea trecută pentru LPS Cetate Deva, iar de o săptămână se pregăteşte sub comanda lui Mihai Ianovschi, înţelegerea fiind parafată în acest weekend. Bun venit, Andrei Iana!”, anunță CSM Slatina.

Ultimele stiri

Bogdan Aurescu participă azi la reuniunea miniștrilor de Externe ai UE

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va participa astăzi, la Bruxelles, la reuniunea şefilor diplomaţiilor din statele membre UE. Pe...

Mai multe articole din aceeasi categorie