joi, iunie 13, 2024
24 C
Craiova

(GALERIE FOTO) Craiova: E gata al doilea traseu la înălțime din Basecamp-ul construit în Parcul Tineretului

Al doilea traseu la înălțime din Basecamp-ul construit în Parcul Tineretului din Craiova este gata și poate fi folosit de iubitorii de adrenalină. Traseul are un nivel mediu de dificultate, o înălțime medie de 3,5 metri, 10 jocuri, 3 tiroliene și o lungime desfășurată de 180 m. 

„Începând cu data de 13 mai, parcul de aventuri Basecamp se va dezvolta cu încă un traseu la înălțime. Alături de el, pentru a reduce timpii de așteptare, vor apărea și 15 echipamente de siguranță, un traseu la sol, special dezvoltat pentru competiții, două trasee la înălțime, cu o gamă largă de beneficiari potențiali (persoane cu vârsta între 8 și 65 de ani), 20 de echipamente de siguranță funcționale pe sistemul ‘Linia vieții continue’ – carabina Coudoupro ZAZA fiind în permanență ancorată de cablul de asigurare. Ne găsiți în fiecare weekend, la traseele Basecamp din Parcul Tineretului, în intervalul orar 12:00 – 17:00“, se arată pe pagina de Facebook a Basecamp-ului din Parcul Tineretului.

Proiectul „Basecamp“ a fost deschis în noiembrie 2022, în Parcul Tineretului din Craiova, urmând să ofere iubitorilor de adrenalină două trasee cu specific militar care testează limitele atât de natură fizică, cât și de natură psihologică. Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei Craiova, Naval Suport Facility Deveselu și CRAF. Ideea a pornit de la un grup de studenți ai Universității din Craiova și a fost dezvoltată cu sprijinul specialiștilor americani din cadrul Naval Suport Facility Deveselu, care au pus la dispoziție machetele grafice, planurile de realizare a traseelor și experiența unor militari de carieră. Proiectul BaseCamp a fost finanțat prin Centrul de Resurse și Angajament Ford (CRAF).

Ultimele stiri

13 iunie – Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului

La 13 iunie 2024, odată cu sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului, la 40 de zile de la Sfintele Paşti,...

Mai multe articole din aceeasi categorie