joi, decembrie 9, 2021
3.2 C
Craiova

Game of Thrones, in varianta CEO

Lupta pentru conducerea Complexului Energetic Oltenia incepe sa devina un fel de Game of Thrones al politicii romanesti. Surse autorizate sustin ca raportul Corpului de Control al Guvernului este gata, acesta finalizand o ancheta care a inceput in ianuarie 2019. Aceleasi surse spun ca s-au gasit destule nereguli.

Amintim doar cateva: doi membri ai Consiliului de Supraveghere au fost revocati, dar pusi imediat inapoi pe aceleasi functii; unii membri ai Directoratului nu au fost pe lista scurta a exepertului independent care a facut selectia pentru posturile de conducere, dar cu toate acestea au fost alesi; indemnizatiile pentru Consiliul de Supraveghere si pentru Directorat au fost aceleasi, la nivel maxim, desi trebuia sa fie diferite; liderii sindicali au fost platiti si ca angajati ai complexului energetic, si din partea sindicatului; multe contracte au fost increditate fara licitatie, lipsind orice concurenta; conducerea a intarziat nepermis cumpararea certificatelor verzi, desi a avut sumele necesare, pana cand acestea au atins un nivel inimaginabil. Si lista ar putea continua.

Nu vrem sa discutam cata valoare are acest rraport, ci sa scoatem in evidenta ca publicarea lui va fi prilejul perfect pentru inca rafuiala politica. Exact ca in Game of Thrones. Iar cei care vor ataca, chiar putem spune ca in ultimii ani au atacat incontinuu, vor fi cei de la ALDE. Acestia si-au facut un titlu de glorie din a-si propune sa tranteasca actuala conducere cu una fidela ALDE.

Cum alegerile europarlmentare le-au pus clar problema ca pot disparea de pe scena politica, cei din ALDE incearca, pentru acest ultim an de guvernare, sa controleze cu mana forte totul in energia romaneasca. Iar CEO este una din marile vaci de muls ramase.

Se tot vorbeste de carteluri care au condus si vor conduce colosul energetic al Olteniei. Marea problema este ca acestea carteluri nu vor fi niciodata lichidate, ci doar se va inlocui unul cu altul. Iar razboiul politic pentru vaca de muls va continua pana cand acesta, sleita de orice putere, va cadea exact ca unul din cei 3 dragoni din mult mediatizatul serial de pe HBO. Noapte buna, CEO!

Ultimele stiri

MEDICINA DENTARĂ

MEDICINA DENTARĂ MEDICINA DENTARĂ Publicată de Euro Oltenia Info pe Miercuri, 8 decembrie 2021

Mai multe articole din aceeasi categorie