Gata cu “imparteala” pe comisii in Parlamentul European! Surpize mari in ceea ce-i priveste pe Basescu, Manda, Grapini si alti europarlamentari romani!

Traian Basescu (PMP) si Claudiu Manda (PSD) vor activa in comisiile pentru Afaceri Externe si “Securitate si Aparare” din Parlamentul European, in timp ce Maria Grapini (PSD) se va ocupa de Afaceri Constitutionale, iar Carmen Avram (PSD) de Agricultura si Dezvoltare rurala.

Noii europarlamentari alesi in urma scrutinului din 26 mai s-au impartit pe comisii, iar componenta acestora, precum si noii vicepresedinti si chestori ai Parlamentului European au fost votate in conformitate cu deciziile luate in grupurile politice.

Votul s-a dat miercuri, iar eurodeputatii au fost impartiti in cele 20 de comisii si subcomisii, se precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com.

De asemenea, avem 14 vicepresedinti si 5 chestori, toti votati in plenara de miercuri. Niciun roman nu figureaza printre acestia.

In ceea ce priveste componenta comisiilor, de remarcat este faptul ca fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu face parte din comisiile de Afaceri Externe si “Securitate si Aparare”, la fel ca si Claudiu Manda (PSD) fostul sef al comisiei de control SRI din Parlamentul de la Bucuresti, care a intrat, in plus, si in comisia de Control bugetar.

Mihai Tudose (Pro Romania), fostul premier PSD care ataca bancile si se lauda ca nu tine banii pe card, ci plateste cash, este membru doar in comisia pentru Comert international.

Si jurnalista Carmen Avram, cap de lista la PSD, va activa tot intr-o singura comisie, cea pentru Agricultura si dezvoltare rurala, la fel ca si Rares Bogdan, fost cap de lista la PNL, care este membru doar al comisiei de Libertati civile, justitie si afaceri interne.

In aceasta din urma comisie regasim si doi fosti ministri de Interne: Vasile Blaga (PNL) si Dragos Tudorache (PLUS).

Cei doi primari aflati la primul mandat de europarlamentar, Mircea Hava si Gheorghe Falca vor activa in comisiile de Dezvoltare regionala, primul, si “Transport si turism” si Petitii, cel de-al doilea.

In comisia de Bugete vom regasi trei profesionisti: Siegfried Muresan (PNL)Clotilde Armande si Nicu Stefanuta (USR), iar din comisia de Control bugetar vor mai face parte, in afara de Claudiu Manda, si fostul comisar european Corina Cretu (Pro Romania) si Cristian Ghinea (USR), fost ministru al Fondurilor europene.

Niciun eurodeputat roman nu va activa in unele comisii, precum cea pentru Afaceri juridice sau cea de Cultura si Educatie.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu