luni, ianuarie 18, 2021
-5.3 C
Craiova

Germania intră în lockdown de sărbători

Germania va intra în lockdown în perioada sărbătorilor de iarnă, a declarat cancelarul Angela Merkel. Numărul de decese și infecții cauzate de coronavirus a atins niveluri record în această țară.

Blocajul se va institui pentru perioada 16 decembrie 2020-10 ianuarie 2021. Școlile se închid, dar se vor închide și magazinele considerate neesențiale, precum și o serie de afaceri. Magazinele care vând alimente vor rămâne deschise, la fel ca și băncile. Dar frizeriile și saloanele de coafură se vor închide.

Restaurantele, barurile și centrele de agrement au fost deja închise din noiembrie, iar unele landuri își impuseseră deja propriile noi restricții.

Angela Merkel a arătat că numărul de contacte sociale crește în această perioadă de cumpărături. Astfel, în timp ce companiile sunt îndemnate să permită angajaților să lucreze de acasă, evenimentele de Anul Nou și vânzarea de artificii vor fi interzise. Consumul de alcool în locuri publice, cum ar fi tarabele populare de vin fiert, este, de asemenea, interzis.

Guvernul german ajută firmele în mod concret.

Ministrul finanțelor, Olaf Scholz, a declarat că întreprinderile afectate vor primi de la guvernul german până la 500.000 de euro pe lună pentru a rezista în această perioadă dificilă.

Nici acasă nemții nu vor putea invita multă lume de Crăciun.

Cel mult cinci persoane din cel mult două gospodării au voie să se adune într-o casă. Doar de Crăciun, în perioada 24-26 decembrie, o gospodărie poate invita maximum patru membri apropiați ai familiei din alte gospodării

Cancelarul Merkel a declarat că guvernul are datoria „de a preveni o supraîncărcare a sistemelor noastre de sănătate și de aceea este urgent să luăm măsuri”.

Numărul infectărilor a crescut foarte mult în Germania.

Ultimele cifre oficiale de duminică au arătat 20.200 de noi infecții, numărul celor infectați în Germania depășind 1,3 milioane de persoane. Și numărul deceselor a crescut cu 321, ajungând la 21.787, se arată în statisticile Institutului Robert Koch.

„Dacă nu suntem atenți, Germania ar putea deveni rapid copilul problemei Europei”, a avertizat, la rândul său, premierul bavarez Markus Söder. „Din acest motiv, a trebuit și trebuie să acționăm”. El nu a exclus posibilitatea ca Germania să prelungească restricțiile și după 10 ianuarie.

Italia este acum țara europeană cu cel mai mare număr de decese din cauza coronavirusului, conform Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor. Aceasta a înregistrat 64.036 de decese confirmate legate de Covid, depășind Marea Britanie, care a înregistrat 64.026.

Ultimele stiri

Maia Sandu, discuție cu Laura Codruța Kovesi despre corupția din Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află la Bruxelles unde are o serie de întâlniri cu comisari europeni. A...

Mai multe articole din aceeasi categorie