miercuri, decembrie 8, 2021
1 C
Craiova

Gigel Știrbu (Olt) și Dan Vîlceanu (Gorj), în tabere opuse în PNL

Trei filiale PNL din Oltenia îl susțin pe Ludovic Orban (Olt, Dolj și Vâlcea), în timp ce două merg pe mâna premierului Florin Cîțu – Gorj și Mehedinți.

PNL a stabilit nu doar data congresului, 25 septembrie, ci și o Comisie care se va ocupa de organizarea acestuia. Din comisie fac parte susținători ai celor doi candidați la președinția partidului, Ludovic Orban și Florin Cîțu. Președintele comisiei este Theodor Stolojan.

Între 1 iunie și 15 iulie au loc adunările generale ale organizațiilor locale, iar între 1 iulie și 10 august se desfășoară conferințele județene de alegeri.

Revenind la organizarea Congresului, Gigel Știrbu, de la PNL Olt, face parte din Comisie din partea actualului președinte, Ludovic Orban. Pe de altă parte, liderul liberal de la Gorj, Dan Vîlceanu, este un susținător declarat al lui Florin Cîțu și va face parte din comitetul de organizare a Congresului din partea acestuia. Ei vor avea de mers în teritoriu să prezinte moțiunile celor doi candidați, vor organiza evenimente și vor avea grijă să adune de partea candidatului lor cât mai mulți susținători.

Vîlceanu, mesaj clar

La scurt timp după anunțarea candidaturii lui Florin Cîțu, Dan Vîlceanu a transmis un mesaj de susținere.

„Premierul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal, având ca obiectiv câștigarea celor patru tururi de alegeri din 2024 și construirea unor politici publice liberale pentru România.

Acesta este un obiectiv pentru mai mulți lideri liberali, unii dintre aceștia fiind astăzi alături de premierul Florin Cîțu la momentul acestui anunț important.

Alături de el am fost și eu, dar și alți colegi de la Gorj: secretarul general al Guvernului, Horațiu Gorun, deputatul Gheorghe Pecingină și primarul din Târgu Jiu, Marcel Laurențiu Romanescu.

Florin Cîțu a intrat în politică în 2016 din postura de profesionist în domeniul economic, a fost implicat în puține acțiuni politice, însă a fost mereu un om al partidului, un liberal autentic ce a susținut partidul și oamenii lui. Ceea ce face și astăzi. Din poziția de premier, el a arătat că poate lua decizii bune pentru români, că poate duce România pe un făgaș bun și că înțelege că reforma statului este soluția pentru o viață mai bună pentru toți”, a fost mesajul lui Vîlceanu.

Virgil Popescu: Îl susțin pe premier

Și președintele PNL Mehedinți, ministrul Energiei, Virgil Popescu, și-a declarat susținerea pentru actualul premier.

„Democrație, liberalism, dezvoltare, investiții, reforme sunt câteva dintre valorile în care cred cu tărie ca om politic. Partidul Național Liberal intră de astăzi într-o perioadă în care fiecare membru trebuie să aleagă cu gândul următor: să câștige cele mai bune proiecte pentru România, pentru români. Îl susțin pe prim – ministrul Florin Cîțu. Susțin Partidul Național Liberal, partidul care și-a asumat să dezvolte România. Cu energie, dedicare și responsabilitate: împreună pentru români!”

Filiele Dolj și Vâlcea ale PNL îl susțin pe Ludovic Orban. Merită menționat că premierul Florin Cîțu e originar din Vâlcea.

Șeful PNL Olt: Vor vota 5.000 de oameni, nu o fotografie

Filiala Olt a PNL a stabilit din luna ianuarie, în unanimitate, că îl vor susține pe Ludovic Orban șa șefia PNL. Acest lucru nu s-a schimbat. „De departe va câștiga Ludovic Orban. Vor vota 5.000 de oameni, nu o fotografie sau 5 – 6 lideri de filiale”, a declarat, pentru euroolteniainfo.com Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt.

 

Ultimele stiri

MEDICINA DENTARĂ

MEDICINA DENTARĂ MEDICINA DENTARĂ Publicată de Euro Oltenia Info pe Miercuri, 8 decembrie 2021

Mai multe articole din aceeasi categorie