Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Gorjenii au intrat in panica dupa aparitia pestei porcine din Dolj! Multi si-au luat liber ca sa-si taie porcii!

Aparitia pestei porcine in Judetul Dolj i-a pus pe jar si pe oltenii din Gorj! Mai ales evenimentele din comuna doljeana Secu, unde localnicii s-au razvratit practic impotriva autoritatilor si si-au taiat porcii noaptea numai ca sa nu ii dea la eutanasiat, i-au facut pe gorjenii de la granita cu Doljul sa isi ia masuri preventive.

Foarte multi si-au luat liber de la serviciu pentru a isi taia porcii si a ramane astfel cu carnea acestora. Nici in Gorj nimeni nu crede in despagubirile pe care ar urma sa le dea statul in urma unei eventual focar de pesta porcina.

Edilii localităților din vecinătatea județului Dolj susțin că cetățenii s-au alarmat și i-au luat la întrebări. Puși în fața unei astfel de situații primarii nu au știu ce răspunsuri să le ofere oamenilor. “ La noi a venit zvonul dinspre Țânțăreni că au început oamenii să își taie porcii. Toată lumea mă sună, toată lumea mă întreabă. Ce să le zic la oameni?! La mine, la Poiana, e o situație mai dificilă că fiecare familie are mai mulți porci în gospodărie. Cred că sunt și de la zece porci în sus. Lumea este foarte speriată, nu știe ce să facă”, a declarat primarul Ion Bârcă pentru siteul igj.ro.

Ce zic inspectorii DSVSA Gorj

Inspectorii DSVSA Gorj susțin că nu sunt motive de panică. Momentan virusul este în afara județului și dacă sunt respectate condițiile impuse, până la Crăciun nu ar trebui să aibă loc sacrificări.

„Da au început să-și sacrifice porcii. Noi am fost în zonele respective. Am vorbit cu oamenii dar le e teamă ca vine pesta și la noi. Le-am spus că mai avem până la Crăciun, să stea calmi! Am discutat cu primarii din Ionești și Turceni și în timp ce eram în discuții ne tot sunau telefoanele. Ne-au văzut localnicii că am făcut controale în trafic și unii chiar ziceau: Ce mă veni DSV să ne ia porcii? Doamna primar din Turceni a zis că trimite angajații primăriei din casă în casă să le spună oamenilor să stea liniștiți. Deocamdată nu avem niciun focar în județ. Oamenii trebui să constientizeze restricțiile impuse și dacă le respectă, eu zic că putem tăia porcii de Crăciun”, a declarat Nicolae Călescu, director DSVSA Gorj.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of