Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Gorjul are fabrica de biciclete electrice! O comuna din judet pare sa rezolve problema locurilor de munca prin aceasta investitie!

O nouă investiţie prinde contur în comuna gorjeană Peştişani. Este vorba de o fabrică de biciclete electrice. Investitorii sunt din Italia şi China. Autorităţile locale par să fie sigure de punerea pe roate a acestei noi afaceri care ar rezolva problema locurilor de muncă din comună.

Fabrica de biciclete electrice de la Peştişani ar urma să fie realizată în zona industrială din satul Gureni. Investitorii străini vor să producă la Peştişani biciclete hibride, dar şi componente. „Avem o discuţie care continuă zilele acestea, dar este avansată. Eu sunt foarte optimist. Este vorba de realizarea unei fabrici de biciclete electrice. Se pare că va mai aduce şi altele după ea. Vorbim de componente. Ar fi a doua licenţă de producători de biciclete din România. Este vorba de investitori străini, o asociere italo-chineză”, a declarat Cosmin Pigui, primarul comunei Peştişani.

Autorităţile locale din Peştişani se tem însă că nu vor avea suficientă forţă de muncă. Primarul Cosmin Pigui vorbeşte de câştiguri bune pentru viitorii salariaţi ai fabricii de biciclete electrice. „Chiar ar însemna un mare pas înainte pentru că nici salarizarea nu ar fi mică, din ceea ce am discutat cu dumnealor. Şi numărul de angajaţi ar fi undeva pe la 200. Cu acest număr, cred că s-ar rezolva problema locurilor de muncă în comună. Ba, mi-e teamă că va trebuie să mai aducem şi din alte părţi. Eu am avut toată deschiderea pentru dumnealor şi sunt convins că investiţia se va face aici, la Peştişani. Discuţiile sunt înaintate, o să fie şi un brand foarte frumos, denumirea bicicletelor care vor fi făcute aici”, a mai spus primarul Pigui.

Autorităţile din Peştişani spun că investitorii care doreau să pună bazele unei afaceri cu viermi de mătase nu au renunţat la proiect, doar că procedurile sunt greoaie. Proiectul prevedea şi înfiinţarea unei plantaţii de duzi. Este nevoie de schimbarea destinaţiei terenurilor din islazuri în livezi, pentru înfiinţarea plantaţiei.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of