Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Gorjul, blocat de furtunile de zapada! Autoritatile depasite de situatie, sate izolate, accidente din cauza vremii extreme!

In Judetul Gorj a nins neintrerup 48 de ore, astfel ca au fost zone in care oamenii au suferit enorm din cauza caderilor de zapada. Drmuri blocate, sate izolate, accidentte din cauza conditiilor extreme, toate au afectat judetul in ultimele doua zile si nopti.

Drumarii din Gorj au avut două nopți albe. A nins abundent în tot județul, zeci de utilaje au intervenit să nu fie probleme și au fost răspândite sute de tone de material antiderapant.

„Codul portocaliu s-a adeverit. A venit cu multe precipitații în Gorj. A nins abundent în tot județul. Cel mai mult a nins în zona montană înaltă. La Rânca, am avut și o misiune ceva mai grea din cauza vântului. A fost viscol, iar pe șosea s-au format suluri de zăpadă. Au acționat permanent utilajele cu lamă și o freză, a fost răspândit material antiderapant. Din fericire, nu au fost probleme”, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Din cauza vremii, au fost semnalate câteva incidente. La Ciuperceni, în Vârtopu, un TIR a derapat pentru că nu avea anvelope de iarnă. Traficul a fost blocat preț de o jumătate de oră până când au intervenit utilajele pentru deszăpezire să ajute șoferul să-și continue drumul fără probleme. Un alt incident s-a produs într-o curbă, în Rovinari. Un TIR și un autoturism s-au ciocnit, dar nimeni nu a fost rănit.

Mașini în șanț

Mai multe mașini au derapat și au ajuns în șanț, pe un drum lateral, în Defileul Jiului. Câțiva tineri cu mașini off-road au intervenit în aceste cazuri și au reușit să scoată autoturismele blocate în zăpadă fără ca cineva să aibă de suferit.

Alți șoferi au avut probleme pe drumurile județene și comunale, unde spun că s-ar fi intervenit de mântuială. Mai ales pe drumurile din localitățile de sub munte s-a circulat cu dificultate. Au fost mașini multe care au derapat ori pur și simplu au fost abandonate pe marginea drumului până când șoferii au făcut rost de nisip și de ajutoare ca să urnească autoturismele de pe șoselele înzăpezite. 

200 de familii fara curent si paine in Larga!

Localnicii din satul Larga al comunei Samarinesti traiesc o adevarata poveste de groaza, mașinile fiind blocate în zăpadă. Pe drumurile din Larga nu a trecut niciun utilaj de deszăpezire în două zile.

Autoritățile sunt total depășite de probleme, iar ninsoarea va continua. În Târgu Jiu nu poți traversa o stradă, oricare, fără a te uda până la glezne.

“Suntem peste 200 de familii, nu avem energie electrică, nu avem pâine. Primarul interimar Jianu a raportat că s-a intervenit pe drum, așa ne-au spus de la poliție. Nu este adevărat, nu s-a intervenit deloc”, a spus un localnic din Larga. “Ne-au spus cu seninătate că rămânem blocați aici cel puțin două zile, să nu încercăm să plecăm, că nu avem pe unde”, a mai spus acesta.

Semnale alarmante din tot judetul

Un localnic din Fărcășești ne-a semnalat dezinteresul autorităților. “Ce frumos își bate joc primarul comunei Fărcășești de noi, locuitorii Roșia Jiu – Rogojelu. Mașini lovite, spoilere căzute, praguri spulberate. Dar să nu vorbim de mașini, să vorbim de oamenii ce sunt obligați să meargă în zăpadă ca în Evul Mediu”, se arată în mesajul acestuia.

Un alt semnal a venit din Tismana. “După 18 ore de căderi masive de zăpada, vine și la noi un amărât de “plug” care vai mama lui merge cu totul pe sus. Așa este în Tismana, pe Aleea Visa, unde la capul satului, mai precis la ultima casă, stau 2 persoane cu handicap care nu se deplasează decât cu ajutorul unor persoane”, se arată în mesajul unui cititor.

Si jandarmii au suflet! Au salvat de la inghet mai multi catelusi!

O patrulă de jandarmi montani din Rânca, aflată într-o misiune de patrulare auto, a văzut la limita zonei montane o cățea care era agitată. “Un coleg a mers să vadă care este motivul agitației și a găsit mai mulți cățeluși împrăștiați în zăpadă pe o pantă”, au spus jandarmii.

Jandarmii montani i-au urcat în mașină și au mers la sediul postului montan, cățeaua urmându-i după mașină. A fost improvizat într-o magazie un culcuș unde vor sta cei șase cățeluși.

“Ne implicăm pentru că ne pasă. Un doctor veterinar îi va consulta în curând și vom lua o decizie înțeleaptă. Așteptăm cu interes orice opinie constructivă și benefică pentru sufletele salvate”, arată jandarmii montani, care au primit multe felicitări pe pagina de socializare.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of