sâmbătă, ianuarie 22, 2022
2.5 C
Craiova

Grecia, la un pas de a intra în zona roșie Covid-19

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat ieri noua listă cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, prevăzută în anexa care face parte integrantă prezenta hotărâre, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei. Lista prevăzută intră în vigoare începând cu data de 25.07.2021, ora 00:00.

Persoanele vaccinate împotriva Covid-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie, dar care vin din țări de pe lista roșie nu sunt scutiți de carantină chiar dacă prezintă un test PCR negativ. Evident, persoanele care vin în România din state aflate zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document justificativ.

Atenție! Grecia, deși este în zona galbenă,  se află foarte aproape de zona roșie, ca urmare a ratei de incidență de 2,9 la 1.000 locuitori.

Iată listele actualizate cu statele aflate în zona roșie și galbenă:

Notă pentru statele cu asterisc:

*(date publicate de ECDC joi 22 iulie 2021 pentru perioada 5 – 18 iulie 2021)

** urmare a detecției circulației în rândul populației a unor variante de virus Sars-Cov2 cu transmitere mai ridicată.

 

 

Ultimele stiri

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa le-a scris părinților o scrisoare

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa le-a scris părinților și le-a cerut iertare pentru tot, anunță stiripesurse.ro. Avocatul...

Mai multe articole din aceeasi categorie