luni, iulie 4, 2022
26.8 C
Craiova

Guvernul adoptă mâine un set de măsuri pentru companii

Premierul Ludovic Orban a avut consultări cu reprezentanții organizațiilor sindicale și patronale, din cadrul  Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, asupra măsurilor economice și sociale necesare pentru reducerea efectelor COVID-19.

Discuțiile s-au axat asupra soluțiilor necesare pentru păstrarea locurilor de muncă și menținerea viabilității activităților din cât mai multe sectoare economice.

Prim-ministrul a anunțat că, în ședința de mâine, Guvernul va adopta un prim set de măsuri pentru susținerea companiilor și salariaților din sectoarele afectate.

Setul de măsuri ce urmează să fie analizat și adoptat mâine de Guvern vizează:

–  Creșterea lichidității companiilor;

–  Sprijinirea plății șomajului tehnic de către companii pentru angajații care își vor suspenda temporar activitatea;

–  Reducerea interacțiunii directe a cetățenilor cu instituțiile statului, o măsură în acest sens fiind extinderea termenului pentru plata impozitelor locale;

–  Stimularea capacităților de producție pentru cât mai multe bunuri necesare în această perioadă de criză, respectiv materiale sanitare de protecție, dezinfectanți.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a subliniat că sunt achiziționate și vor fi asigurate materiale de protecție a angajaților din sectoarele din prima linie a combaterii răspândirii COVID-19, precizare făcută în contextul în care reprezentanții sindicatelor și-au manifestat preocuparea cu privire la măsurile de protecție a lucrătorilor.

Ultimele stiri

La mulți ani, Slatina ❗

Televiziunea Euro Oltenia Info a fost alături de slătineni la aniversarea celor 43 de ani de la trecerea orașului...

Mai multe articole din aceeasi categorie