Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Guvernul ii mai pacaleste o data pe bugetari! Ordonanta de urgenta in ultima sedinta din 2018, prin care sunt afectati toti cei care sunt angajati ai statului!

Guvernantii au tot negat, dar pana la urma au dat ordonanta care ingheata veniturile suplimentare ale bugetarilor. Executivul a adoptat, în ultima ședință din acest an, o ordonanță de urgenţă care prevede, printre altele, îngheţarea indemnizaţiilor, sporurilor, compensaţiilor şi alte facilităţi băneşti acordate bugetarilor.

Statul a întârziat deja doi ani cu plata orelor suplimentare făcute de bugetari. Din anul 2017 a fost dată o Ordonanță de Urgență care stipulează foarte clar că ei nu mai primesc bani pentru orele suplimentare, dar primesc zile libere, în funcție de orele suplimentare cumulate. Acest lucru ar fi trebuit să se întâmple până în prima zi a anului 2019.

Acum, iată că Ministerul Finanțelor, prin Ordonanța de Urgență privind taxa pe lăcomie, amână acest termen până în anul 2021, pentru aproape toate categoriile de bugetari. Fac excepție însă categoriile de bugetari cu statut special. Vorbim, în principal, de cei care fac asigură ordinea și securitatea. Polițiști, jandarmi sau pompieri, de exemplu. Ei vor putea primi banii pentru orele suplimentare încă de anul viitor, în schimb celelalte categorii, din care fac parte angajații ANAF, de pildă, vor mai aștepta.

Din datele Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor “SED LEX”, statul român datorează doar angajaților Fiscului 170 de milioane lei, reprezentând bani pentru orele suplimentare.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of