duminică, ianuarie 17, 2021
-6.1 C
Craiova

Guvernul României, va fi condus interimar de un severinean. Mihai Fifor

Guvernul României, aruncat în derivă de PSD, va fi condus interimar de un severinean. Mihai Fifor, actualul ministru al Apărării, a fost desemnat de președintele Iohannis să preia interimar frâiele cabinetului demisionar al fostului premier Mihai Tudose. Mai mult, Mihai Fifor este în cărți și pentru a deveni premier cu puteri depline, chiar dacă PSD a nominalizat-o pe Viorica Dăncilă. Este originar din Severin și provine dintr-o familie de profesori.

De-a lungul timpului, județul nostru a dat mai mulți miniștri pentru Guvernul României, dar istoria nu mai consemnează decât un singur premier din această zonă (Ion Gigurtu a fost pentru 40 de zile prim-ministru al României în anul 1940). Începând de astăzi, însă, istoria va consemna în galeria prim-miniștrilor acesti țări încă un severinean. Este vorba de Mihai Fifor, în prezent ministru al Apărării, care a fost desemnat să asigure interimatul, după demisia premierului Mihai Tudose. Deși PSD venise cu o altă propunere, în persoana baronului de Olt – Paul Stănescu, președintele Iohannis l-a preferat pe Mihai Fifor. S-a născut într-o familie de profesori, în municipiul Drobeta Turnu Severin, pe 10 mai 1970. Studiile primare, gimnaziale și liceale le-a făcut în orașul natal, pentru ca, din 1989, să devină student al Facultății de Litere a Universității din Craiova. A terminat facultatea în anul 1994, iar în 1995 masterul în literatura română în cadrul Universității din Craiova. În prezent este senator PSD de Arad.

Istoria politică a României consemnează în galeria premierilor, un număr de 8 prim-miniștri interimari: Apostol Arsache, Constantin Angelescu, Gavril Dejeu, Alexandru Athanasiu, Eugen Bejinariu, Cătălin Predoiu, Gabriel Oprea și Sorin Cîmpeanu. Începând de astăzi, istoria va consemna și numele severineanului Mihai Fifor.

Sursa:  www.jurnalmehedinti.ro

Ultimele stiri

Zbor direct Craiova – Sharm el Sheikh, cu charter, de Paște

O veste bună pentru cei care vor să petreaca vacanța de Paște în celebra destinație Sharm El Sheikh din...

Mai multe articole din aceeasi categorie