Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Handbalista Bianca Berbece, golghetera României în meciul cu Paraguay de la mondialele U20

La Debrecen, în Ungaria, a început a XXI-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Handbal U20, la feminin, la care este prezentă şi Naţionala României, condusă de antrenorul Gheorghe Tadici. În lotul tricolor se regăseşte şi o jucătoare componentă a singurei echipe prahovene din competiţiile naţionale de seniori, HC Activ CSO Plopeni, anume Bianca Berbece.
Împrumutată de la Râmnicu Vâlcea, de unde este originară, Bianca Berbece a evoluat la HC Activ CSO Plopeni atât în Divizia A (unde a încheiat pe locul 11, cu 8 victorii din 28 de partide), cât şi în campionatul junioarelor I (unde a fost aproape de calificarea între primele opt echipe ale ţării, oprindu-se în faza semifinală, la un punct de ultima poziţie care oferea prezenţa la turneul final).

La Campionatele Mondiale, jucătoarea de la HC Activ CSO Plopeni nu a evoluat decât într-un singur meci dintre cele trei partide disputate până acum de reprezentativa României în faza grupelor, cu Paraguay. Iar Bianca Berbece, care joacă pe postul de inter dreapta, a profitat la maximum de oportunitate, fiind principala marcatoare a meciului câştigat de România în dauna echipei sud-americane, cu scorul de 41-25 (16-13), înscriind 10 goluri din 13 aruncări, dintre care două din două de la 7 m.
În primul meci, tricolorele au învins selecţionata Japoniei, cu greu, scor 32-30 (15-17), iar joi acestea au pierdut confruntarea cu Olanda, scor 27-29 (14-12).
Astfel, după trei etape, echipa României se află pe locul al treilea în grupa C, cu patru puncte acumulate, fiind în urma reprezentativelor din Olanda (6 puncte, +40 golaveraj) şi Danemarca (6 puncte, +29 golaveraj). Ultimele trei clasate sunt formaţiile din Japonia (2p, -8), Angola (0p, -25), Paraguay (0p, -52).
În ultimele două partide ale grupei, selecţionata tricoloră se va confrunta cu Danemarca (astăzi, ora 16:30) şi cu Angola (mâine, ora 19:00).

Sursa: https://ziarulprahova.ro

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of