sâmbătă, august 13, 2022
21.2 C
Craiova

Haz de necaz la PSD Dolj. „Pe lângă ministra Bau-Bau, Cîțu și Turcan, Andrușcă al nostru era parfum!”

Organizația Județeană Dolj a Partidului Social Democrat s-a întrunit vineri, 31 ianuarie 2020, în Conferință Extraordinară pentru a vota delegații la Congresul PSD. Au avut și invitați – liderii județeni de la Bacău, Timiș, Maramureș și Gorj.

În discursul său, Claudiu Manda a făcut referire și la fostul ministru al Economiei, nemțeanul Dănuț Andrușcă, într-o notă nu chiar pozitivă.

”Am spus la Buzău că nu trebuie să mai susținem proști în funcții publice și unii m-au criticat. Dar uitându-mă la televizor și văzând-o pe ministra Bau-Bau ce face în cazul liftierei, văzându-l pe ministru grindă că are probleme cu pronunția unor cuvinte, văzând-o pe Raluca Turcan care ”propaghează” sau cum spune că ”te culci sănătos și te trezești mort”, văzându-l pe Câțu cât se împrumută și nu poate explica de ce și ce face cu banii, sau pe prefectul de Olt care nu știe nici măcar să citească, îmi dau seama că Andrușcă, al nostru, era parfum”, a spus Claudiu Manda.

Mandat pentru anticipate

El a comentat că PSD a guvernat bine, dar a comunicat prost. În plus, a cerut mandat ca la CEX să susțină alegeri anticipate, pentru că revenirea cât mai repede la popor este cea mai bună soluție, pentru că alegătorul trebuie să stabilească prin vot cine să guverneze.

”Ne batem ca regula să nu fie schimbată în timpul jocului, nu pentru că ne este frică, ci pentru că este nedemocratic. Cei de la PNL trebuie să plece cât mai repede de la putere și să ne întoarcem la popor, să ne spună poporul cine trebuie să guverneze și ce măsuri dorește să se ia”, a spus Claudiu Manda, care a readus aminte de toate eforturile făcute de parlamentarii PSD Dolj și de importanța drumului expres Craiova – Pitești pentru zona Olteniei, investiție care nu a primit sumele necesare de la guvernul PNL.

Mihai Weber, PSD Gorj, a vorbit despre sănătate și educație

Liderul gorjean al social-democraților a făcut referire la două domenii fără legătură cu CEO sau mineritul din Oltenia, aflate în pericol după noile solicitări europene.

”Este o perioada grea dar eu cred că putem să ne opunem măsurilor de austeritate pe care acest guvern ni le-a afișat. Am văzut că au găsit rezolvări la multe probleme extrem de importante. Infrastructura au îngropat-o dar au găsit soluție, să ne luăm căruță și să folosim drumurile forestiere. Cele mai îngrijorătoare declarații sunt ale ministrului de Finanțe care în primele zile de guvernare a spus că Sănătatea și Educația nu sunt o prioritate. Acestea sunt două componente esențiale ale poporului român. Un popor sănătos și educat este un popor care are viitor”, a spus Weber.

Lia Olguța Vasilescu: Un guvern de lăutari și covrigari

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a fost nemiloasă la adresa guvernului liberal. ”De la oamenii cu atâta răutate așteaptă cineva să crească pensiile și salariile în România? De la secretari de stat, dintre care unul fost covrigar, și altul lăutar care cânta pe la nunți, așteaptă cineva să crească alocațiile sau prestațiile pentru persoanele cu dizabilități din România? De ce vor anticipate? Pentru că știu că se fac praf într-un an de zile. Nu le-au trebuit trei luni să vadă în ce direcție se îndreaptă. De ce vor anticipate? Pentru că nu vor ca în septembrie să mărească punctul de pensie, nu vor să crească salariile și nici să majoreze alocațiile copiilor în luna august. Noi am găsit resurse să le mărim. Ei se împrumută foarte mult, la dobânzi foarte mari, și nu au bani”, a punctat Vasilescu.

Criticați din exterior

PSD-iștii au fost criticați pentru că au strâns în sediul Filarmonicii Oltenia câteva sute de oameni în timpul programului de lucru.

„Chiar acum, la Filarmonica Oltenia este în plină desfășurare un eveniment politic al PSD, respectiv Conferința Județeană a Organizației PSD Dolj.
Am două întrebări:
1. PSD a plătit închirierea sălii, sau au luat-o cu japca ?
2. Oamenii din sală (în general angajați pe la regiile primăriei) absentează de la locul de muncă motivat ? Li se plătește ziua chiar dacă nu sunt prezenți la serviciu ?
P.S: Pentru ușurința calculelor, să presupunem că o zi de lucru este cca. 100 de lei și că în sala de la Filarmonică au fost prezenți vreo 400 de bugetari locali, înseamnă că țeapa dată de PSD bugetului Primăriei este de 40.000, adică o Dacia Logan nivel de echipare Ambiance”, a scris pe Facebook Horațiu Buzatu, fost deputat PNL și fost candidat la Primăria Craiova.

PSD Dolj va avea la Congresul partidului un număr de 70 de delegați.

Ultimele stiri

20 de trenuri electrice vor circula în România. Craiova este inclusă în rute

Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunță, joi, deschiderea seriei achizițiilor de material rulant prin Planul Național de Redresare și Reziliență...

Mai multe articole din aceeasi categorie