joi, decembrie 9, 2021
0.4 C
Craiova

Horezu, la un pas de carantină după ce zeci de oameni s-au infectat la pelerinaje

La Horezu s-au luat deja măsuri restrictive – mască în spații deschise, piața și târgul săptămânal s-au închis – după ce mai mulți cetățeni s-au infectat cu noul coronavirus. De la ei, s-a extins la tot mai mulți, așa încât în acest moment Horezu e pe primul loc la infectări în județul Vâlcea.

„Am luat măsurile legale, am închis piața, târgul, am impus purtarea măștii pe stradă, accesul în magazine va fi în limitele prevăzute de lege și tot ce înseamnă evenimente ca nunți sau botezuri să se facă cu maxim 200 de persoane, toate testate”, a explicat primarul Nicolae Sărdărescu, la Antena 3 Vâlcea. Horezu are în acest moment cea mai ridicată rată de infectare din Vâlcea și se îndreaptă spre decizia de carantinare a orașului.

„Totul pleacă de la două grupuri mari de persoane care au fost în țară la pelerinaje. Printre ei au fost câteva persoane bolnave și de la ele s-au îmbolnăvit foarte mulți. Transportatorii au efectuat aceste excursii la solicitarea clienților, nu a unei parohii sau autoritate. În momentul în care s-au întors, câțiva s-au prezentat la spital că se simțeau foarte rău. în zilele următoare au venit tot mai mulți, din aceleași grupuri”, a mai spus primarul.

 

Ultimele stiri

MEDICINA DENTARĂ

MEDICINA DENTARĂ MEDICINA DENTARĂ Publicată de Euro Oltenia Info pe Miercuri, 8 decembrie 2021

Mai multe articole din aceeasi categorie