Important zacamant de gaze in Oltenia

Intr-un comunicat de presa, Compania OMV Petrom anunta ca a descoperit un nou zacamant de gaze, in judetul Gorj, in apropierea zacamantului Totea, comuna Hurezani.

”De-a lungul anilor, zăcământul Totea a fost unul dintre cele mai productive din portofoliul nostru. Însă, aşa cum se întâmplă cu orice zăcământ de ţiţei şi gaze, Totea a intrat în declin după ce şi-a atins platoul de producţie în 2017. Descoperirea unor resurse suplimentare în apropierea zăcământului Totea este o veste extraordinară pentru potenţialul zonei şi va compensa parţial acest declin”, spune Peter Zeilingerca, membru al directoratului OMV. Compania estimează că producția de gaze anuală din noul zăcământ ar putea asigura necesarul de energie pe an pentru peste 500.000 de locuințe dacă ar fi folosită exclusiv pentru încălzire.

Investițiile în noua sondă și infrastructura conexă se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro. Suma se adaugă celor 200 de milioane de euro deja investite începând din 2011 pentru dezvoltarea infrastructurii de gaze din zona Totea. Lucrările de dezvoltare au inclus forajul a cinci sonde de mare adâncime și construcția parcului de producție gaze Totea 4540.

Gazul natural de la Totea este transportat prin 25 de km de conducte către hub-ul Hurezani pentru a fi tratat și apoi livrat în sistemul național de transport.

Foto: Compania Petrom

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu