marți, mai 18, 2021
13 C
Craiova

În 5 luni va fi gata studiul de fezabilitate la Sala Polivalentă din Slatina

După aproape 10 ani de la demararea lucrărilor la Sala Polivalentă din Slatina, Compania Națională de Investiții vrea să finalizeze acest obiectiv. A fost dat ordinul de începere a lucrărilor de proiectare, ceea ce înseamnă realizarea studiului de fezabilitate și expertiza tehnică. Acestea au termen de finalizare cinci luni.

La solicitarea euroolteniainfo.com, reprezentanții CNI au declarat că, așa cum se știe, antreprenorul inițial a intrat în insolvență, iar contractul cu acesta a fost reziliat în februarie anul trecut.

„Ca urmare, în luna februarie a acestui an, CNI a contractat lucrările de expertiză tehnică și studiu de fezabilitate în vederea finalizării lucrărilor. Ulterior avizării documentației tehnico-economice în cadrul comisiilor de specialitate, se va demara procedura de achiziție publică a lucrărilor de execuție”, ne-au precizat cei de la CNI.

În cadrul expertizei tehnice, se vor face și studii geotehnice și topografice. „Până nu se finalizează aceste studii, nu avem date exacte despre valoarea restului de executat și care vor fi soluțiile propuse privind capacitate, configurare etc”, subliniază cei de la companie. Practic, nu se știe ce vor găsi acolo și dacă se poate ridica ceva peste construcția existentă – dacă aceasta mai rezistă sau nu.

După ce studiul de fezabilitate și restul documentelor vor fi predate CNI, ele se vor supune avizării mai întâi la companie, ulterior la Ministerul Dezvoltării. După aceea, se pot demara procedurile pentru recontractarea lucrărilor la sală, ne-au mai spus cei de la CNI.

Începută în 2011, Sala Polivalentă din Slatina este unul dintre cele mai așteptate și necesare proiecte din oraș. În primul rând, pentru că Slatina este printre puținele orașe reședință de județ care nu beneficiază de o sală a sportului. Toate echipele „se bat” pe o sală multifuncțională care se află în incinta Liceului cu Progam Sportiv.

 

 

 

Ultimele stiri

Dragnea, trimis în judecată în dosarul privind ceremonia lui Donald Trump

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea - pentru două fapte de trafic de influență...

Mai multe articole din aceeasi categorie