In sfarsit, se judeca! ICCJ a decis sa judece ultimul termen in procesul “Bombonica”, in care este acuzat Liviu Dragnea! Instanta a ramas in pronuntare!

Jocul de-a Alba-Neagra in cazul lui Liviu Dragnea, in procesul Bombonica, pare sa se fi sfarsit! Desi Curtea Constitutonala a amanat din nou un verdict in ceea ce priveste sesizarea lui Flroin Iordache, care sustinea ca procesul lui Dragnea trebuia judecat doar de un complet specializat anti-coruptie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a luat decizia de a avea ultimul termen in celebrul dosar al liderului PSD. Judecatorii au ascultat ultimele pledoarii ale avocatilor, procurorilor si inculpatilor, si a ramas in pronuntare. Adica, va anunta sentinta in perioada imediat urmatoare.

Procesul Bombonica a inceput astazi cu o mare absenta: cea a lui Liviu Dragnea! liderul PSD nu a participat la sedinta de azi a ICCJ, preferand sa urmareasca desfasurarea cazului la sediul PSD din Kisselef.

Avocatii lui Dragnea au inceput in forta si au cerut un nou termen pentru ca, exact in aceeasi dimineata, Curtea Constitutionala a decis sa amane pentru a patra oara un verdict in privinta sesizarii lui Florin Iordache. Decizia CCR ar fi una decisiva in acest dosar.

Al doilea om din Camera Deputatilor ceruse CCR sa se pronunte in situatia din Dosarul Bombonica, precizand ca dosarul lui Liviu Dragnea trebuia sa fie judecat doar de un complet specalizat anti-coruptie. CCR a luat modeulul generalului Stanculescu la Revolutie si a decis, din nou, sa amane luarea unei decizii.

CCR amana, ICCJ judeca!

Nu a fost si cazul completului de 5 judecatori de la ICCJ care a luat hotararea sa Dosarul Bobonica sa aiba ultimul termen. Nu s-a dat nicio decizie, ci instanta a ramas in pronuntare.

Pe laga cererea amanare a acestui ultim termen, avocatii lui Dragnea au avut si alte solicitari, printre care chiar recuzarea unui judecator. Toate solicitarile avocatilor au fost respinse de complet. Miza acestor solicitari de amanare ar fi fost ca procesul sa se duca dupa 1 iunie, data la care unul dintre judecatorii din complet se va pensiona. Astfel procesul va trebui reluat de la zero, conform legii.

Procurorii au cerut inasprirea pedepsei pentru Dragnea!

La randul lor, procurorii au cerut inasprirea pedepei lui Dragnea, pe care l-au acuzat si de fals si uz de fals. Procurorii au cerut ca anii de puscarie sa fie la limita medie a pedepsei prevazute de lege, si nu la cea minima asa cum se prefigura.

Dupa pledoariile avocatilor si procurorului de caz, dar si a unora dintre inculpati, instanta a incheiat practic procesul si a ramas in pronuntare. Verdictul se va da in perioada imediat urmatoare, fara a se preciza o data fixa.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu