Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Inca un lider sindical ameninta cu greva generala conducerea Complexului Energetic Oltenia!

Nicu Bunoaica, liderul sindical de la Mina Lupoaica, pune din nou presiune pe conducerea Complexului Energetic Oltenia si ameninta cu greva generala! El cere sefilor companiei sa majoreze salariile salariile minerilor și energeticienilor și sa acorde vouchere de vacanță de la 1 ianuarie 2019.

Liderul sindical de la Cariera Lupoia a anunțat, pe pagina de socializare, că se alătură protestului spontan declanșat, luni, de Manu Tomescu, la Termocentrala Rovinari. Revendicările sindicaliștilor sunt comune: lefuri mai mari, condiții mai bune de muncă. Nicu Bunoaica spune că sediul EMC Motru va fi pichetat de mineri din zonă în semn de solidaritate cu energeticienii de la Termo Rovinari.

Nicu Bunoaica nu concepe ca minerii și energeticienii să nu beneficieze de majorări salariale, în ciuda pierderilor uriașe de 200 de milioane de euro anunțate pentru finalului anului de administrație. Sindicalistul amenință cu greva generală în minerit, dacă angajații companiei nu vor beneficia de majorări salariale. ”Am decis, în semn de solidaritate cu colegii de la Rovinari, să pichetăm EMC Motru 3 ore pe zi. Toţi avem revendicări comune. Trebuie să fim uniţi. Numai aşa putem demonstra că suntem o forţă. Vom face şi grevă general, dacă, de la 1 ianuarie, nu ne vor majora salariile şi nu ne vor da vouchere de vacanţă”, a declarat Nicu Bunoaica.

“Guvernantii sa nu se mai joace cu CEO!”

Celalalt lider sindical, Manu Tomescu, se bucură că Nicu Bunoaica s-a solidarizat cu protestul inițiat la Rovinari, în ciuda criticilor pe care unii lideri din FNME i le-au adus sindicalistului de la Cariera Lupoaia. Pe pagina de socializare, Tomescu a postat mesajul: “ Ei nu spun că nu se poate, iar noi le spunem că vine iarna”. Liderul sindical spune că nu este o amenințare cu greva generala, ci un strigăt către guvernanți și Ministerul Energiei.

“Nu am amenințat cu oprirea lucrului. Ar fi imposibil aşa ceva. Este şi ilegal, având în vedere că avem un contract colectiv de muncă semnat în cadrul companiei. Mesajul meu a fost un strigăt către guvernanţi şi Ministerul Energiei. Trebuie să realizeze încă o dată importanța CEO pentru Sistemul Energetic Național și că nu mai trebuie să se joace cu această companie, că trebuie să ne fie asigurate salarii şi drepturi decente”, a declarat vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of