marți, august 9, 2022
30.6 C
Craiova

Încă un parlamentar PNL părăsește „echipa câștigătoare”: Ion Iordache de la Gorj

Plecare din organizația ministrului de Finanțe Dan Vîlceanu (un apropiat al premierului Florin Cîțu): senatorul Ion Iordache a demisionat din grupul liberal și a devenit, ca alți 14 parlamentari ex-PNL, neafiliat.

El a transmis și un mesaj cu ocazia plecării din „echipa câștigătoare”:

„Din respect pentru oameni

Am decis să demisionez din grupul PNL din Senat și voi rămâne senator neafiliat politic.

Este un act de protest față de actuala conducere a partidului care ia decizii fără consultare și care urmărește doar interesele grupului care a acaparat partidul.

Am amânat acest moment sperând că, măcar în ultimul ceas, noua conducere a PNL să-și amintească despre misiunea grea asumată anul trecut, să reformeze România și să o transforme într-un adevărat stat de drept.

Sper ca semnalul meu de alarmă să determine o reacție din partea tuturor liberalilor de bună credință care nu sunt de acord cu această guvernare haotică, care nu au fost consultați nici măcar o data atunci când s-au luat decizii, dar care trebuie să explice oamenilor dezastrul din țară.

Cum explici că, din cauza unor iresponsabili, dispare zilnic un sat românesc, că nu se știe când și cum se va rezolva explozia prețurilor la electricitate, gaze, materiale de construcții sau mâncare.

Datoria față de gorjeni mă obligă să iau atitudine, să apăr interesele lor, nu pe ale unei clici iresponsabile, de aceea nu-mi permit să dau niciun pas înapoi în lupta mea pentru bunăstarea gorjenilor!

Îmi doresc să fac parte dintr-o echipă formată din oameni echilibrați și dispuși să pună umărul la treabă, nu dintr-o gașcă instabilă care nu a muncit niciodată!

Nu renunț la proiectul meu pentru Gorj și la ideea că putem lua măsuri bune, independent de culoarea politică! Eu nu uit niciodată de unde am plecat și care sunt nevoile oamenilor care m-au trimis în Parlament!”, a transmis Iordache.

Fostul premier și președinte al PNL, Ludovic Orban, a anunțat că își va face partid. I s-au alăturat 14 parlamentari liberali și spune că are susținerea a sute de primari din toată țara, dezamăgiți de Florin Cîțu. Pe de altă parte, Florin Cîțu a spus că Ludovic Orban nu știe să piardă și că în PNL este competiție – pe care el a câștigat-o.

 

Ultimele stiri

Condiția pusă de Mirel Rădoi pentru a semna cu Universitatea Craiova

Universitatea Craiova vrea să-l demită pe antrenorul Laszlo Balint (43 de ani), chiar dacă “alb-albaștrii” au câștigat derby-ul Olteniei,...

Mai multe articole din aceeasi categorie