vineri, iulie 1, 2022
22.9 C
Craiova

Încă un parlamentar USR se duce în partidul lui Cioloș

Deputatul Alin Prutean şi-a anunţat, azi, în plenul Camerei Deputaţilor, retragerea din grupul parlamentar al USR şi demisia din partid. Ieri, deputatul Cristina Rizea a făcut acelaşi anunţ, iar săptămâna trecută deputatul Oana Cambera s-a retras din USR.

În 14 iunie, preşedintele interimar al USR Cătălin Drulă a precizat că şi senatorul Cosmin Poteraş şi-a anunţat demisia din USR, Drulă menţionând că ar urma şi alte demisii, dar că peste 90% dintre parlamentari rămân în partid.

Ce spune deputatul Alin Prutean?

„Aceasta este o postare pe care nu mi-aș fi dorit să o scriu vreodată, dar mă văd nevoit să o fac, din respect pentru toți cei care îmi urmăriți activitatea politică și mi-ați acordat încrederea dumnevoastră.

Mă aflu printre cei care cred, cu convingere, că un partid nu este un scop în sine ci un mijloc, un instrument, un “vehicul” prin intermediul căruia ar trebui să facem BINE pentru OAMENI. Câtă vreme vehiculul funcționează în parametri normali, ai toate șansele să ajungi, cu bine, la destinația pe care ți-ai propus-o împreună cu cei pentru care te-ai îmbarcat în această călătorie. Când însă el se defectează, când simți că deraiază de la drumul cel bun, când ai încercat tot ce a ținut de tine să îl menții pe ruta pe care ați pornit, pui frână, te oprești și analizezi.

„Vehiculul” în care te afli riscă să intre, fără voia ta, pe drumul bătătorit de peste 32 de ani de partidele clasice. Un drum plin de interese de grup, nepotisme, satisfaceri ale clienteleIi de partid, incompetență, impostură, corupție, deturnări de fonduri și altele din această categorie.

Am hotărât să cobor din acest „vehicul”, împreună cu colegii cu care am pornit în această călătorie încă de la început și care se încăpățânează să mențină drumul cel bun, în care cred și eu, la rândul meu. Am decis să mă alătur colegilor de la REPER și să continuăm călătoria conform valorilor și principiilor care ne-au adus împreună în urmă cu ceva vreme.

Vom merge înainte, la pas, aproape de oameni, vom munci împreună și pentru aceștia, așezat, pentru că oamenii sunt cei care dau tonul vremurilor. Fiecare dintre noi are un cuvânt de spus despre cum construim un prezent în care să fim în siguranță, despre cum pregătim un viitor orientat spre încredere, bunăstare și respect. Învățăm din greșeli, ni le asumăm și mergem înainte.

Pentru că nu mai putem face lucrurile cu jumătăți de măsură și compromisuri nerezonabile. Pentru că există o cale. Există soluții. Există resurse. Se poate o Românie mai bună!”

 

Ultimele stiri

Acuzații de delapidare la BRD: percheziții și în Olt, Gorj și Vâlcea

Polițiștii din Capitală fac percheziții în București și alte 12 județe într-un dosar în care este vizat un fond...

Mai multe articole din aceeasi categorie