vineri, iulie 12, 2024
37.9 C
Craiova

Drumul Expres Craiova-Slatina-Piteşti: CNAIR a incheiat un contract care completeaza proiectul de 3,7 miliarde de lei

Un contract privind elaborarea documentaţiei suport pentru Cererea de Finanţare pentru proiectul Drum Expres Craiova-Slatina-Piteşti a fost încheiat între Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi o societate.

Potrivit unui comunicat de presă al CNAIR, obiectivul contractului îl reprezintă completarea Studiului de Fezabilitate existent pentru Drumul Expres Craiova-Piteşti, prin întocmirea documentaţiei justificative necesară pregătirii cererii de finanţare aferente proiectului, din Fondul de Dezvoltare Regională, în cadrul exerciţiului financiar 2014-2020, în conformitate cu legislaţia europeană în vigoare ce reglementează transmiterea informaţiilor referitoare la proiectele majore.

„Documentația pregătită va susține necesitatea și oportunitatea investiției și va fundamenta maturitatea proiectului din punct de vedere tehnic, economic, financiar, social și al protecției mediului. Valoarea totală a Contractului de Servicii ”Elaborarea documentației suport pentru Cererea de Finanțare pentru proiectul ”Drum Expres Craiova-Pitești”  este de 68.000,00 lei, fără T.V.A.”, se arată în comunicatul CNAIR.

Perioada de implementare a Contractului este de 2 luni de la data de începere. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Întregul proiect al Drumului Expres Craiova-Slatina-Piteşti are o lungime de aproximativ 121 km  şi o valoare estimată de 3.770.640.827,48 lei, fară TVA. Drumul expres Craiova – Piteşti va avea 4 benzi de circulaţie (două benzi pe sens) şi va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud-Vest a României la Coridorul IV Pan European.

Ultimele stiri

Primarul ales Mario De Mezzo: „Echipa PNL Slatina este pregătită de astăzi să preia guvernarea locală”. Care sunt prioritățile anunțate

Liberalul Mario De Mezzo, cel care a câștigat alegerile locale din 9 iunie pentru funcția de primar al Slatinei,...

Mai multe articole din aceeasi categorie