sâmbătă, ianuarie 22, 2022
2.5 C
Craiova

Incendiu în Parcul Romanescu din Craiova: au ars 10 hectare de vegetație uscată

Un incendiu care a izbucnit duminică după-amiază în Hipodromul din Parcul „Nicolae Romanescu”, a fost stins, după aproximativ trei ore.

Potrivit ISU Dolj, au ars aproximativ 10 hectare de vegetaţie uscată înaltă, lăstăriş şi resturi vegetale, iar echipele de intervenţie au reuşit să salveze clădirile şi anexele hipodromului şi centrul canin al poliţiei.

În sprijinului echipajelor de pompieri de la ISU Dolj au intervenit şi jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali, acţiunea de stingere a focului fiind îngreunată de vânt.

Primarul Craiovei a anunțat aseară că nu au fost înregistrare pagube materiale.

„Incendiul de vegetație din Parcul Romanescu a fost localizat și nu există pericol de extindere. Nu sunt pagube materiale. A ars doar vegetatia uscata si doi arbori care erau uscați pe interior. Angajații de la RAADPFL au ajutat echipajul de pompieri cu cisternele din dotare, iar CAO este pregătită să pună la dispoziție mai multe cisterne, la fel ca și o firmă privată, în cazul în care ISU va considera că va fi necesar. Deocamdată nu este. Hidranții au funcționat în parametrii optimi. Nu am luat măsura de evacuare a cetățenilor care se plimbă pe aleile parcului, fiindcă nu este niciun pericol în zona respectivă. Ca măsură suplimentară, animalele sălbatice de la grădina zoo au fost închise în cuști”.

 

Ultimele stiri

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa le-a scris părinților o scrisoare

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa le-a scris părinților și le-a cerut iertare pentru tot, anunță stiripesurse.ro. Avocatul...

Mai multe articole din aceeasi categorie