Incendiul de la Strejești a pornit de la un televizor lăsat pornit

ISU Olt a prezentat detalii despre incendiul care a cuprins ieri mai multe case din comuna Strejești. Pompierii spun că cel mai probabil focul a pornit de la un scurtcircuit electric pornit de la un televizor lăsat pornit. Incendiul a afectat patru gospodării.

„În gospodăria de la care a izbucnit incendiul au ars două locuințe și bunurile din interiorul acestora. În cea de-a doua gospodărie au ars o casă de locuit și bunurile din interiorul acesteia. La cea de-a treia gospodărie au ars acoperișul casei pe 20 de metri pătrați, o bucătărie de vară, construită din lemn, electronice și electrocasnice din interiorul acesteia și două anexe gospodărești.

La a patra gospodărie pagubele au fost minime, respectiv doi metri pătrați din acoperișul casei”, anunță ISU.

Au venit pompieri și din Vâlcea

Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor acestuia au fost angrenați peste 20 de pompieri din cadrul ISU Olt și ISU Vâlcea, cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei autospeciale de primă intervenție, un echipaj SMURD și o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime. Misiunea a durat aproximativ patru ore și a fost coordonată de la fața locului de Locotenent colonel Alin Petrișan, desemnat prim adjunct al inspectorului șef al ISU Olt.

Articole asemanatoare